Hlavní obsah

Nejděravější United za půl století! Týmu jsem to zkazil, kál se brankář za zkrat v Mnichově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest zápasů, 14 inkasovaných gólů. Brankář Andre Onana zažívá v Manchesteru United mizerný start. Naposledy se 27letý Kamerunec obří hrubkou podepsal pod středeční prohru anglického týmu ve skupině Ligy mistrů na půdě Bayernu (3:4).

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Brankář Manchesteru United Andre Onana se podepsal chybou pod porážku v Lize mistrů na půdě Bayernu Mnichov.

Článek

„Týmu jsem to zkazil. Tohle byl jeden z mých nejhorších zápasů. Můj úvod v Manchesteru je špatný, musím se ale zvednout a jít dál,“ řekl Onana televizní stanici TNT Sports po duelu v Allianz Aréně. Ten sice začali lépe United, jenže chyba Onany jim vzala vítr z plachet.

Sané vyslal levačkou slabou střelu, posila z Interu Milán ji však nepochopitelně pustila do sítě. Bayern byl rázem na koni, k trefě Saného přidal tři další (Gnabry, Kane z penalty, Tel) a připsal si první tři body do tabulky.

„Tento okamžik ztělesňuje Manchester United v této sezóně. Většinu gólů, které inkasoval, soupeři daroval. Veškerá vina za tuto branku leží na Onanovi. Má však můj respekt, po zápase promluvil. Také jsem prohrával, dělal chyby a občas jsem odmítl s médii mluvit,“ řekla ikona United, bývalý stoper Rio Ferdinand.

„Chybu udělá každý, ale musíme jako tým věřit, že se z ní oklepeme a zvedneme se. V Mnichově jsme to ukázali,“ prohlásil trenér Erik Ten Hag. Jenže tři vstřelené góly jeho mužstvu nestačily ani na bod. Manchesteru na podzim vůbec nefunguje defenziva, průměrně inkasuje 2,33 gólu na zápas. Poprvé od roku 1978 se mu přihodilo, že dostal tři a více branek ve třech po sobě jdoucích utkáních.

Prostupná obrana má logicky dopad na výsledky. Porážka v Mnichově je čtvrtá z úvodních šesti utkání sezóny v rámci všech soutěží, což se Rudým ďáblům stalo po 37 letech. Tehdy tato bilance stála místo kouče Rona Atkinsona, United po něm převzal legendární Alex Ferguson.

„Jsme v období, kdy jde všechno proti nám. Vstřelíme tři góly Bayernu na jeho stadionu, ale nejsme odměněni. Musíme jít štěstí naproti, ono se k nám zase přikloní. Náš osud máme v rukách jenom my, nikdo jiný za nás tvrdou práci neodvede. Věřím, že zase budeme vyhrávat,“ pravil Ten Hag.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.