Hlavní obsah

Bělehrad znovu svědkem Panenkovy penalty. Oba úspěšné pokusy dělí 43 let

Bělehrad/Praha

Nesmrtelný dloubák znovu ožil! Dánský fotbalista klubu FC Kodaň Jonas Wind vyrovnal úterní utkání třetího předkola Ligy mistrů proti Crvené zvezdě Bělehrad slavnou panenkovskou penaltou. Dvacetiletý mladík proměnil pokutový kop v 84. minutě utkání na stejném stadionu, jako před 43 lety Antonín Panenka. Kodaň s Bělehradem remizovala 1:1.

Foto: Profimedia.cz

Dánský fotbalista Kodaně Jonas Wind vyrovnává na 1:1 pokutovým kopem utkání třetího předkola Ligy mistrů proti Crvené zvezdě Bělehrad.

Článek

Crvená zvezda Bělehrad své domácí zápasy hraje na stadionu Rajka Mitiče. Jonas Wind tak svou panenkovskou penaltu předvedl na stejném místě, kde Antonín Panenka při rozhodujícím pokutovém kopu finále mistrovství Evropy 1976 překonal německého brankáře Seppa Maiera.

„Je naprosto šílené, jakou má ten kluk sebedůvěru," řekl pro klubový web na adresu Winda kapitán Zeca. „Přísahám, že kdyby to takhle kopl a nedal, tak ho zabiju," usmíval se po utkání řecký fotbalista. FC Kodaň si díky úspěšnému penaltovému pokusu veze do odvety cennou remízu 1:1. Druhý zápas je na programu příští týden v úterý.

Nebylo to poprvé, co bělehradské ochozy byly svědky panenkovské reprízy. Před dvěma lety se stejný kousek povedl Aaronu Ramseymu během reprezentačního utkání Walesu proti Srbsku.

Reklama

Související témata: