Hlavní obsah

Bez Neymara lépe než s ním? Ne, zdůrazňuje kouč PSG. Sám možná hraje o místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přetěžký úkol čeká fotbalisty Paris Saint-Germain. V odvetě osmifinále Ligy mistrů musí otáčet dvojzápas proti Bayernu Mnichov (první utkání 0:1), navíc jedou na horkou německou půdu. K dispozici navíc není zraněný Neymar a kouč Christophe Galtier nejspíše hraje o svoji budoucnost.

Foto: AP Photo/Francois Mori

Neymar v dresu francouzského PSG. Ilustrační foto.

Článek

Je to jednoduché. Pro Pařížany je triumf v Lize mistrů vysněnou metou, ušatý pohár v klubové vitríně chybí. Financí přitom francouzský celek vynaložil v posledních letech nemálo, jenže úspěch na evropské scéně ne a ne přijít.

Recept nenašli trenéři jako Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery, Thomas Tuchel nebo Mauricio Pochettino. Od července 2022 je u kormidla Galtier a v zahraničí už se spekuluje, že by mohl skončit. Vše začalo přibližně před měsícem, kdy PSG prohrálo tři soutěžní duely v řadě. Konec v osmifinále Ligy mistrů by Galtierovi rozhodně nepomohl.

„Sezóna není jen o tomto duelu, každé utkání je důležité a my chceme pokaždé vyhrát. Liga mistrů je pro nás samozřejmě jeden z cílů, chceme dojít co nejdál. Pokud budeme správně naladěni v hlavách, máme šanci postoupit," pravil Galtier před výkopem.

Pokud by byl opravdu odvolán, do hry by se podle dostupných informací dostala opravdu zajímavá jména. Skloňují se persony jako Zinédine Zidane a José Mourinho, ve hře je údajně i návrat Tuchela.

Galtier se v Mnichově musí obejít bez jedné ze svých ofenzivních hvězd. Brazilce Neymara čeká operace kotníku, bude mimo až čtyři měsíce a sezona pro něj skončila. „Četl jsem debatu kolem jeho absence. První nešťastnou osobou je on sám. V této sezoně má na kontě 17 gólů a 11 asistencí. Když čtu, že je to takhle lepší, tak ne! Je vážně zraněný, vždycky byl profesionál," zastával se své opory trenér. „Mít Neymara v týmu je vždy přínosem," dodal rázně.

Hlavní pozornost tak bude upřena na Kyliana Mbappého a Lionela Messiho. „Potřebujeme hráče jako Kylian. Je důležité, že se na něj můžeme spolehnout. On se také nemůže dočkat. Hrajeme o něco velkého, tenhle tlak máme rádi," hlásil sebevědomě záložník Marco Veratti.

Na otázky ohledně dua, které zejména v závěru prvního duelu v Paříži hodně trápilo mnichovskou obranu, odpovídal i kouč Bayernu Julian Nagelsmann. „Messi a Mbappé jsou jednou z nejsilnějších dvojic na světě. Není snadné je bránit, Mbappé dělá hluboké náběhy za obranu, Messi se mu tam snaží přihrávat. Jsou velmi rychlí, chodí klidně jeden do dvou," říká a tvrdí, že má plán, jak hvězdy uplynulého MS v Kataru zastavit.

„Musíme kontrolovat prostory před a za obrannou linií. Musíme předvést lepší výkon než v posledních 20 minutách v Paříži. Máme také skvělého brankáře, postup je reálný," věří si Nagelsmann. „Kylian má skvělou výbušnost v kombinaci se správnými rozhodnutími v pokutovém území. Celý svět se na něj rád dívá, ale pokusíme se hol vyrušit při práci. Pokud náš plán vyjde, nebude ho to moc bavit," připravuje se na soupeře zkušený záložník Thomas Müller.

Reklama