Hlavní obsah

Bílek: Pokud chceme odehrát v Lize mistrů důstojnou partii, nesmíme dohrávat v deseti!

Vzýval domácí prostředí, kde se Plzni daří. Trenér Michal Bílek věřil, že by jeho tým mohl uhrát v Doosan areně proti Interu dobrý výsledek. Nepovedlo se, Viktoria s italským vicemistrem prohrála 0:2. „Naším přáním bylo doma bodovat, bohužel se to nepovedlo," litoval Bílek.

Nesmíme dohrávat v desti, červená karta byla zbytečná, říká Michal Bílek Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Mohli jste zvládnout zápas lépe?

Každá porážka mrzí. Začali jsme v rozestavění se třemi obránci, ale úvod jsme nechytli. Soupeř držel míč, brzo jsme rozestavění změnili, závěr první půle byl dobrý. I začátek druhého poločasu. Potom bohužel přišlo vyloučení, po něm už to pro nás bylo složité.

Vyčítáte Buchovi červenou kartu?

Každá červená karta na soupeřově polovině je zbytečná. Měl to na dlouhou nohu, soupeře dojel a musel ven. Neřeknu, pokud by se takto zachoval v situaci, kdy šel soupeř sám na bránu nebo by zabránil velké šanci... Ale v tomto prostoru byl faul zbytečný.

První gól vstřelil Džeko, na kterého jste se připravovali. Jde takového borce vůbec ubránit?

Říkal jsem před zápasem, že Džekovi stačí jedna šance a dá gól. Znovu ukázal, že je světový střelec. Má výborný výběr místa. Našel si prostor, trefil míč k tyči. Prokázal extratřídu. Jinak si s ním kluci vzadu poradili poměrně slušně.

Nečekal jste ale, že budete odvážnější?

Nastoupili jsme proti soupeři, který má obrovskou kvalitu. Chtěli jsme bodovat. Na druhou stranu byl zápas další obrovskou zkušeností pro hráče.

Co udělat jinak, abyste soupeře ve skupině potrápili víc?

Všechny zápasy, které nás ještě čekají, budou stejně těžké, jako dva předchozí. Ne-li těžší. Teď se dvakrát postavíme Bayernu. Pokud chceme odehrát v Lize mistrů dobré partie, nesmíme tolik faulovat a dohrávat v deseti. Neříkám, že kdybychom dohráli v plném počtu hráčů, že bychom neprohráli. Třeba i víc. Ale v oslabení je to proti takovým gigantům složité.

Reklama