Hlavní obsah

Bílek před bitvou na Interu: Neklesáme na mysli, nemáme co ztratit. Ale pozor na start!

Čtyři zápasy v nablýskané Lize mistrů, čtyři porážky. Ve středu večer bude mít Plzeň pátý pokus na vymazání nuly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fortune Bassey z Viktorie Plzeň lituje neproměněné šance během utkání s Interem Milán.

Článek

Milán (od našeho zpravodaje) - „Od začátku musíme být mnohem aktivnější," zavelel plzeňský trenér Michal Bílek před partií v aréně Interu Milán. S ním už Viktoria jednou hrála, v září doma padla 0:2.

Jaké je hlavní poučení z domácí porážky?

První poločas jsme tenkrát nezvládli dobře: soupeř držel míč a my běhali bez něj. Úvod musí být z naší strany mnohem lepší. V Barceloně i v Mnichově jsme v prvním poločase třikrát inkasovali a pak bylo těžké s tím něco udělat. Tohle už nesmíme dopustit.

Budete hrát na tři, nebo na čtyři obránce? První varianta se vám v Plzni proti Interu neosvědčila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Lukáš Kalvach (vpravo) stíhá Edina Džeka z Interu v prvním měření sil obou týmů v LM.

Zatím ještě nejsem rozhodnutý. Doma jsme proti Interu začali s třemi obránci a nepočínali jsme si úplně dobře. Tenhle systém ovšem má platnost, pokud se hraje správně. Uvidíme, jak se nakonec rozhodneme.

Jak moc vám bude chybět útočník Jan Kliment, jenž si obnovil nedávno vyléčené zranění?

Je to nepříjemnost. Honza dlouho marodil a po návratu se dostal zpátky do formy. Byl pro nás nesmírně platný, stejně jako taktéž zranění záložníci Kopic se Sýkorou. Vždycky je smutné, když vám vypadnou tři ofenzivní hráči. Nicméně k fotbalu zranění patří, i proto jsme chtěli mít široký kádr.

Mimochodem, jak působíte na tým v situaci, kdy jste v Lize mistrů zatím neuhráli ani bod?

Nikdo neklesá na mysli, máme sebevědomý a zkušený tým. Chtěli jsme uspět i proti Barceloně a Bayernu, jenže soupeř byl pokaždé nad naše síly. Víme, že Inter hraje o postup, ovšem my nemáme co ztratit a můžeme uspět. Věřím, že jsme schopní odehrát dobré utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Interu Milán oslavují druhý gól při utkání základní skupiny Ligy mistrů s Plzní.

Závěr podzimu je pro vás extra složitý, přepínáte mezi MOL Cupem, z kterého vás minulý týden vyřadil třetiligový Hlučín, domácí ligou a Champions League. Je pro tým těžké to ustát?

Všechny tři soutěže jsme dali na stejnou úroveň. Chtěli jsme dobře rozehrát ligu, což se nám povedlo, stejně jako postoupit do Ligy mistrů. I v MOL Cupu jsme chtěli jít dál. Nevyšlo nám to, ale moc nemáme čas se v tom pitvat. Kluci k tomu přistupují dobře, i před ligou jsme se po porážkách v Champions League rychle oklepali. Není problém pro nás přepínat, navíc Liga mistrů nabízí obrovské zkušenosti a zážitky pro všechny hráče.

Reklama