Hlavní obsah

Bookmakeři jasně favorizují City, umělá inteligence radí sázet na Haalanda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská i Konferenční liga už znají své vítěze, Liga mistrů se ho dočká v sobotu večer. V Istanbulu se představí fotbalisté Manchesteru City proti Interu Milan. Půjde o duel, který má v intencích finále nejprestižnější klubové soutěže až nebývale jasného favorita. Triumf City se sází v poměru 1,23:1, zatímco Inter má aktuálně kurz 4,47:1. Anglickému klubu bookmakeři věřili od začátku, třeba v září se na jeho vítězství v soutěži sázelo v kurzu kolem 3,4:1, zatímco Italové měli kurz 100:1. Cokoliv jiného než výhra Manchesteru, by bylo malou senzací.

Foto: Emin Caliskan, Reuters

Bitva o ušatý pohár vzplane v Istanbulu.

Článek

Celý fotbalový svět se soustředí na sobotní finále Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Interem Milán. Italský fotbal se dostal do všech tří letošních finále evropských pohárů. Kluby z Apeninského poloostrova zatím dvakrát neuspěly ve finále menších pohárů a kurzy bookmakerů celkem jasně dávají najevo, že se to nepodaří ani na třetí pokus.

„Zatímco předchozí pohárová finále byla vyrovnaná jak kurzově, tak svým průběhem, Liga mistrů má jasného favorita. Citizens jsou pod vedením Španěla Guardioly fenoménem současného fotbalu. Získali anglický titul a teď si jdou pro pohár z Ligy mistrů," má jasno Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Sestřih finále Ligy mistrů Manchester City - ChelseaVideo: O2 TV Sport

„Nic proti Interu, ale příliš šancí mu nedáváme. Vlastně žádné. Podobně to vidí sázkaři a téměř všichni (92 %) hrají výhru City po 90 minutách v kurzu 1,46:1 nebo vítěze do rozhodnutí v kurzu 1,23:1. Na Italy zbývá jen pár procent sázkařů, kteří si jako skalní fanoušci nepřipouštějí nic jiného než výhru," dodává Urbanec.

Finále Champions League s živým audiokomentářem na Sport.cz
Finálové utkání Ligy mistrů se nezadržitelně blíží. Bitva mezi Manchesterem City a Interem Milán je na programu v sobotu od 21:00 v Istanbulu. Web Sport.cz nabídne kromě tradiční podrobné online reportáže také živý audiokomentář.

Sportovní expert Roman Kovařík předpokládá výhru o dvě a více branek. Fortuna nově dává prostor v predikci sportovních výsledků i umělé inteligenci, která v tomto případě doporučuje vsadit kurz 1,65:1 na to, že se prosadí kanonýr Haaland.

„Finále má jasného favorita a tím je anglický velkoklub. Manchester letos získal už dvě trofeje, navíc má nejlepšího trenéra na světě. Propracovaný styl City, kdy nepůjčí soupeři míč, bude slavit úspěch i tentokrát. Inter bude především bránit, a to je na finále Ligy mistrů málo. Za mě vyhraje anglický klub minimálně o dvě branky, tedy v handicapu v kurzu 2,23:1," předpokládá Kovařík.

Největší úspěch kariéry a pohádka, tak popisuje vítězství v Konferenční lize Tomáš Souček. Slavil i v mixzoněVideo: Sport.cz

Ani umělá inteligence se nepouští do žádných kotrmelců. „Mladý Nor je v Lize mistrů k nezastavení, ve 29 zápasech se dokázal prosadit hned 35krát. Ke 12 brankám v letošním ročníku evropské soutěže navíc přidal ještě 36 v Premier League. Věřím proto, že se Haaland dokáže prosadit i proti Interu Milan v kurzu 1,65:1," zní predikce.

Manchester se do finále probojoval přes Lipsko, Bayern a Real Madrid, zejména posledně dva jmenované souboje byly předčasným finále. S tím, kdo by měl zvednout nad hlavu „ušatý pohár", si tak příliš hlavu nelámou ani sázkaři.

Podle expertů bude Manchester dominovat a půjde si pro vítězství v základní hrací době. Nebyl by překvapením ani podobný scénář jako u zápasu proti Realu nebo Bayernu. Dalším nejsázenějším tipem je u Chance s kurzem 2,38:1 výhra Citizens alespoň s dvougólovým rozdílem.

Kdo vyhraje sobotní finále fotbalové Ligy mistrů?
Manchester City
64,8 %
Inter Milán
35,2 %
Celkem hlasovalo 770 čtenářů.

Reklama