Hlavní obsah

Bořil už málem visel v Edenu mezi legendami. Video mu překazilo splnění velké sázky

Barcelona

Barceloně dal gól doma a síť za Ter Stegenem rozvlnil také v chrámu na Camp Nou. O svoji úterní trefu však Jan Bořil kvůli ofsajdu přišel, a tak fotbalisté pražské Slavie v Lize mistrů remizovali 0:0. Obránce měl přitom od šéfa klubu Tvrdíka slíbeno, že pokud dá gól také v odvetě a bude vítězný, vyvěsí obránce na průčelí Edenu k legendám. „Škoda, těšil jsem se, že tam budu, ale ještě si musím počkat,“ krčí Bořil rameny.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Zatím měl spíš pověst neúprosného brouska, vždyť i hvězdného Messiho v domácím utkání skolil hokejovým bodyčkem.

V nové sezoně se ovšem obránce Jan Bořil specializuje také na památné góly. Postup do Ligy mistrů jistil v odvetě s Kluží vítěznou trefou, nezůstalo však jen u ní. V Edenu pak dal gól taky Barceloně. Velmi neortodoxně, jak sám řekl, tak kladenským nártem, tedy bodlem...

„Máme dohodu. Když dá na Barce vítězný gól, jde na stěnu stadionu k legendám," vyhlásil před zápasem šéf klubu Jaroslav Tvrdík, že v případě další historické trefy se může Bořil dostat rovnou na fasádu vršovického Edenu.

Smůla, rozhodlo pár centimetrů

Na splnění velké sázky opravdu málem došlo. Bořil gól na Camp Nou dal a mohl být i vítězný. Jenže mu odmávali ofsajd a přezkoumání u videa rozhodnutí z plochy potvrdilo.

„Koli (brankář Kolář) udělal chybu a po ní jsme šli do přečíslení. Na konci rychlého brejku jsem šel dopředu. Kluci mi říkali, že jsem byl deset, dvacet cenťáků před stoperem, takže smůla. Já si v tu chvíli myslel, že jsem v ofsajdu nebyl. Přihrávka byla ještě tečovaná, na to jsem nejvíc spoléhal," lituje Bořil.

Bodový zisk z Barcelony je i tak úžasný.

Bod je pro ně zlatý

„Nádherný pocit. Nikdo nečekal, že tady uhrajeme remízu. Dobře jsme se připravili. Nehráli jsme sice hezký fotbal a většinou běhali bez balonu. Je hrozně těžké stát proti takovým individualitám, ale jako tým jsme zápas zvládli a bod je pro nás zlatý," líčí český reprezentant střízlivě.

Paradoxem je, že sešívaní tak v nabité skupině zatím bodovali jen venku. Remizovali na Interu i v Barceloně.

„Doma útočíme na velké riziko a šance jsme nedali. Venku dobře bráníme a hrajeme na brejky. Dali jsme na Camp Nou i gól, ale neuznali ho," ví Bořil jistě, že nešťastný moment se mu bude ještě dlouho vracet.

Tím spíš, když ho mohl navždy posunout mezi legendy Slavie...

Reklama