Hlavní obsah

Čech: Po Nedvědově odchodu se zápas změnil

TURÍN

Spokojený a dobře naladěný vycházel Petr Čech krátce před úterní půlnocí z kabiny na turínském Stadiu Olimpicu. V souboji klubových gigantů jeho Chelsea přešla přes Juventus do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů, i když se začátek odvety pro londýnský celek nevyvíjel zrovna optimálně. „Začali jsme pomalu, což nám úplně nesedí. V lize i Anglickém poháru je tempo vysoké od úvodního hvizdu až do konce,“ porovnával gólman.

Článek

Po necelých dvaceti minutách Čecha překonal Iaquinta a výhoda Chelsea z domácího zápasu byla smazaná. „Ale zareagovali jsme výborně, dali jsme gól asi z posledního útoku první půle, čímž jsme trochu zchladili Juventus i diváky,“ kvitoval srovnání Essiena.

Černobílí už nebyli tak aktivní jako v úvodu zápasu, patrně i vlivem odchodu Nedvěda. „Jeho zranění hru Juventusu určitě ovlivnilo,“ přitakával Čech. „Na Pavla dost spoléhají, navíc si rozumí s Del Pierem. Zápas se pak změnil,“ uznal.

Se svým krajanem a bývalým reprezentačním spoluhráčem se už po zápase neviděl, pár slov stihli prohodit jen na hřišti, kdy Čech ve druhé minutě k otřesenému Nedvědovi přiběhl a přivolal rozhodčího. „Říkal mi, že špatně vidí. Ještě pokračoval dál, ale pak už musel kvůli jinému střetu střídat,“ líčil Čech. Po zápase se na Nedvědův stav dotazoval obránce Juventusu Zdeňka Grygery, ale ani ten bližší informace neměl.

Brankářská opora Chelsea ale neměla klid ani ve druhé půli, domácí se znovu dostali do vedení díky Del Pierem proměněné penaltě. „Čekal na pohyb gólmana. Vydržel jsem dlouho, ale než udělal poslední krok, našlápl jsem doleva a on už viděl, kam půjdu,“ říkal Čech.

„Ale nepanikařili jsme, podrželi jsme míč a dali druhý gól. Pak už jsem věřil, že postoupíme,“ popisoval úlevu po srovnání Drogby.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.