Hlavní obsah

Čekání na Mbappého. PSG čelí Bayernu, nasazení hvězdného tria je překvapivě ve hře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší start si těžko představit. Pořádně zostra začíná vyřazovací část Ligy mistrů, už v úterý večer změří síly v repríze finále z roku 2020 PSG a Bayern Mnichov. „Je to padesát na padesát," míní kouč Francouzů Christophe Galtier. Po nepovedeném ligovém klání vyhlíží návrat svých hvězd – Lionela Messiho a Kyliana Mbappého.

Foto: Yves Herman, Reuters

Start Kyliana Mbappého v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů je nejistý.

Článek

Od prvního února chybí PSG hvězdný Kylian Mbappé. Bez svého nejlepšího ligového střelce stihl pařížský celek vypadnout z domácího poháru a naposledy prohrát o víkendu 1:3 na půdě Monaka.

Oproti původním zprávám najednou existuje šance, že 24letý křídelník bude na úvodní klání osmifinále Ligy mistrů s Bayernem fit. „Ještě není jisté, že bude v zápasové sestavě. Ráno se ho zeptáme, jak se cítí. Proběhne diskuse s mým týmem. Odvedl obrovský kus práce a pokud bude na soupisce, nastoupí," překvapil na pondělní tiskové konferenci Galtier. Ještě o víkendu totiž jednoznačně hlásil, že se svým klenotem nepočítá.

„Kylian je pro nás nesmírně důležitý. Doufám, že bude moci hrát alespoň několik minut, záleží však na trenérovi. Řekl mi, že se cítí dobře, to jsou dobrá znamení," potvrdil Brazilec Neymar.

Naopak téměř jistý by měl být start čerstvého mistra světa a držitele sedmi Zlatých míčů Lionela Messiho. Také on měl zdravotní potíže a vynechal například zmíněný duel s Monakem.

„Když jsme na hřišti všichni tři, víme, že můžeme změnit každý zápas," má jasno Neymar. Bayern tak rozhodně řeší, jak ofenzivní trio co nejvíce eliminovat. „Můžeme to udělat jen jako tým. Musíme omezit přihrávky na Messiho, Neymara i Mbappého. Ale PSG má řadu opravdu talentovaných hráčů," zdůraznil kouč Julian Nagelsmann.

Ať už zmínění borci nastoupí, nebo ne, má být dvojzápas evropských gigantů jednou z ozdob nejen osmifinále, ale možná i celého ročníku. PSG i přes několik klopýtnutí stále vede domácí soutěž o pět bodů, Bayern má na čele bundesligy náskok bodu jediného, soutěžní klání však prohrál naposledy 17. září.

„Bayern favoritem? Ne, je to padesát na padesát. Jsme zvyklí na podobná střetnutí. Mám k dispozici kompletnější kádr než v předchozích zápasech," konstatoval Galtier. „Hodně si věřím. Vím, čeho jsme schopni. Říkám to s velkou pokorou. Liga mistrů je naším největším cílem. Kdo udělá nejméně chyb, jde dál. Jako na mistrovství světa," doplnil sebevědomě Neymar.

Podobně naladěni jsou však také Bavoři. Nageslmann rovněž vidí střet předem jako vyrovnaný, neúspěch si ale nepřipouští. „Liga mistrů vám automaticky dodává další porci motivace," hlásí.

Hrdinou dva a půl roku starého finále byl Francouz ve službách Bayernu Kingsley Coman. Trefou v 59. minutě přihrál ušatý pohár Němcům. Navíc jako muž s letitou minulostí právě v PSG.

„Byl to jeden z největších momentů mé kariéry. Gól mi dal obrovskou vzpruhu, ale už je to dávno. Hezká vzpomínka, ale stejně rád vzpomínám na působení v PSG," říká před očekávaným dvojzápasem, který startuje ve 21:00 v Paříži.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články