Hlavní obsah

Česká ostuda v Kodani. Někteří sparťani se přijeli jen prát, hlásí dánský policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Násilné střety fanoušků doprovázely zápas třetího předkola fotbalové Ligy mistrů v dánské Kodani, kde na stadionu Parken uhrála pražská Sparta remízu 0:0. Podle informací z dánských médií bylo už před začátkem utkání zadrženo 39 výtržníků a všichni byli z fanouškovského tábora Sparty.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Policie zadržela 39 lidí v oblasti stadionu Parken poté, co se v úterý večer příznivci Sparty a FC Kodaň pustili krátce před začátkem zápasu do rvačky," informuje například server listu B.T..

Superintendant kodaňské Policie Jesper Bangsgaard k incidentu uvedl, že to byli čeští fanoušci, kteří aktivně vyhledali své dánské protějšky z FC Kodaň a vyprovokovali je ke konfrontaci. Následně se do akce vložila policie.

„Někteří fanoušci Sparty zašli do míst, kde byli příznivci Kodaně a měli evidentně větší zájem se prát než sledovat fotbal," uvedl Bangsgaard.

Fanoušci Sparty v Kodani, kde Letenští hráli úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrůVideo: Sport.cz

Podle zjištění listu B.T. měli být ještě další dva čeští fanoušci zadrženi i po zápase.

Policie v úterý večer incidenty vyšetřovala a rozhodovala o dalších krocích směrem k zadrženým jedincům. Podle Bangsgaarda vyhodnocovala videozáznamy z incidentů a rozhodovala zda na jejich základě vznese obvinění. V opačném případě musí zadržené fanoušky propustit na svobodu.

Po zápase zdržela policie zhruba pět set fanoušků z České republiky na stadionu déle, aby se zamezilo jejich setkání s těmi domácími. Ve městě dále monitorovala místa, kde se fotbaloví příznivci po utkáních obvykle setkávají.

Na sociálních sítích se také objevila fotografie autobusu českých fanoušků s rozbitým oknem, což měl být následek útoku dánských hooligans.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sparťanské Zprávy (@spartanske.zpravy)

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.