Hlavní obsah

Chaos v Lize mistrů. Rozhodčí odvolal konec zápasu, velkoklub předvedl fiasko a končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně divoký závěr nabídl středeční duel Ligy mistrů mezi Atlétikem Madrid a Bayerem Leverkusen. Sudí po závěrečném rohovém kopu pískl pro signál konce zápasu do píšťalky, oba celky se tak začaly smiřovat s nerozhodným výsledkem 2:2. Zvrat ale přišel poté, co situaci v pokutovém území zkoumali videorozhodčí, kteří odhalili hru rukou hostujícího hráče a madridští tak mohli strhnout vedení na vlastní stranu. Blamáž zpackanou penaltou ale dokonal Yannick Carrasco, který svému celku sebral možnost zabojovat o play off Ligy mistrů.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Bayern Leverkusen oslavuje získaný bod na půdě Atlética Madrid.

Článek

Napínavý scénář duelu skupinové fáze Atlétika Madrid a Bayeru Leverkusen vyvrcholil v samotném závěru. Španělský velkoklub usiloval o vedoucí branku na 3:2, během pětiminutového nastavení přispěchal do pokutového území na pomoc i brankář Jan Oblak, jehož chuť vstřelit rozhodující branku nakonec přišla vniveč. Bayer roh ubránil a sudí odpískal konec zápasu.

Hráči Leverkusenu se začali radovat, naopak ve výrazu tváří fotbalistů Atlétika, kteří tak přišli o možnost zabojovat o play off Ligy mistrů, bylo znát obrovské zklamání. O několik desítek vteřinek později ale situaci při posledním rohovém kopu začali zkoumat videorozhodčí, kteří si všimli hry rukou v podání obránce Piera Hincapiého a hlavní sudí  Turpin po prozkoumání u videa nařídil penaltu pro domácí mužstvo. Emoce obou celků se tak prohodily.

Roli spasitele chtěl na sebe vzít Belgičan Yannick Carrasco, který tíhu okamžiku absolutně nezvládl a exekuci pokutového kopu z deváté minuty nastaveného času dokázal finský brankář Lukáš Hradecký zneškodnit. Následně se ještě k dorážce dostal Saúl Ñíguez, jehož zakončení hlavou do poloprázdné branky pro změnu skončilo na břevně. Další dorážka, tentokráte z kopačky Reinilda Mandavy, byla sražena nad hostující svatyni.

Sudí definitivně pískl do píšťalky, hráči bundesligového celku po sobě začali skákat a po zádech plácali především finského hrdinu mezi třemi tyčemi. Atlético Madrid naopak díky neproměněné penaltě přišlo o možnost zahrát si vyřazovací fázi Ligy mistrů, v posledním skupinovém duelu tak bude bojovat „pouze" o účast v Evropské lize. Před čtvrtým Leverkusenem má jednobodový náskok, ale horší vzájemnou bilanci.

Reklama