Hlavní obsah

Chladnokrevný zabiják Benzema! Zahrál si na Panenku a sen Realu o finále Ligy mistrů žije

Martin BarejSport.cz

Fantom fotbalových trávníků zase řádil. Kanonýr Realu Madrid Karim Benzema sice musel v dechberoucím úvodním semifinále Ligy mistrů překousnout divokou porážku 3:4 na hřišti Manchesteru City, v dresu Bílého baletu však zářil. Vstřelil dva góly, ten druhý z penalty osm minut před koncem, kdy si zahrál na českou legendu Antonína Panenku, a nechal svůj klub před odvetou v Madridu ve hře o finále prestižní soutěže.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kanonýr Realu Madrid Karim Benzema si v semifinále Ligy mistrů při penaltě zahrál na Antonína Panenku.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Benzema si podle médií počínal v důležité chvíli jako chladnokrevný zabiják. „Brankáři studují, jak zahrávám penalty. Musel jsem hlavně zachovat klidnou hlavu," smál se rodák z Lyonu, když komentoval svůj dloubák, kterým dal vzpomenout na legendární rozhodující pokutový kop československého reprezentanta Antonína Panenky z finále ME v Bělehradu.

Benzema šokoval drzým řešením i kouče. Realu Carla Ancelottiho. Třeba proto, že ve španělské lize poslední dvě penalty nedal. „Viděl jsem, že na tréninku zkouší něco změnit. Ale pochopitelně jsem neměl ani tušení, co vymyslí. Udělat něco podobného v semifinále Ligy mistrů, to chce odvahu. Ale vyšlo mu to skvěle. Jen to ukazuje, jak velkou osobností Karim je," hlásil lodivod Realu.

I angličtí experti žasli, čeho byli v závěru úchvatného semifinále Ligy mistrů svědky. „Neudělal to za stavu 4:0 pro Real, jeho tým prohrával 2:4. I když mu to v téhle sezoně střílí fantasticky, kdyby nedal, vzalo by to Realu nejspíš naději na finále. A pořádně by to schytal," ocenil odvahu střelce bývalý anglický reprezentant Steve McManaman, jenž si během kariéry zahrál za Bílý balet i Citizens.

„Manchester City sice vyhrál, teď se ale nejvíce mluví o penaltě Benzemy. Zaslouženě. Ale není to jen o té penaltě, on hraje celkově fantasticky," složil poklonu útočníkovi Realu také bývalý anglický reprezentační obránce Rio Ferdinand.

Benzema tak sklízel po svém jubilejním šestistém vystoupení v dresu Realu chválu, on sám si ale hlavně cenil toho, že tým nevzdal zápas, v němž opakovaně prohrával o dvě branky. „Nezačali jsme dobře, ale důležité bylo, že jsme bojovali dál. A teď jsme ve hře. Doma se máte na co těšit," poslal kanonýr, který v této sezoně nastřílel už 41 branek, povzbudivý vzkaz fanouškům Realu, že se Bílý balet o finále Ligy mistrů popere.

Reklama

Související témata: