Hlavní obsah

Manchester City - Real Madrid 4:3Sedmigólová reklama na fotbal. Přestřelku s Realem ovládlo City

Aktualizováno

Bitva gigantů v úvodním semifinále Ligy mistrů nabídla v úterý divokou sedmigólovou přestřelku. Manchester City v ní na domácí půdě zvítězil nad Realem Madrid 4:3. Anglický tým vedl už po jedenácti minutách 2:0, což rozpoutalo nečekané gólové hody. Hosté dokázali zápas zdramatizovat, ale po závěrečném hvizdu stejně museli překousnout těsnou porážku. Odveta se bude hrát ve Španělsku příští středu.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Kevin De Bruyne z Manchesteru City slaví úvodní gól semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Lídr nejvyšší anglické soutěže vstoupil do prestižního souboje s Bílým baletem fantasticky. Courtois v brance Realu kapituloval poprvé už po pár desítkách sekund, a když v 11. minutě lovil míč ze sítě opět, vypadalo to na bezproblémovou záležitost v podání Citizens. Chvíli před poločasem však korigoval skóre bombarďák Benzema a akcie Realu najednou o pořádný kus povyrostly.

Ani jeden z týmů v ofenzivní partii nehodlal ubrat plyn a fanoušci viděli strhující představení. A hlavně další ranec gólů. Foden a po něm také Bernanrdo Silva poslali Manchester City do vedení o dva góly. Real ale vždy dokázal a snížit na rozdíl jedné trefy.

Nejprve se parádním sólem z poloviny hřiště blýskl Vinicus Junior (2:3) z pohledu hostů. Osm minut před koncem pak Benzema proměnil elegantním obloučkem penaltu a svou druhou trefou v utkání korigoval na konečných 3:4. Bílý balet si tak z Ostrovů odváží těsnou porážku, která mu ale určitě dává naději porvat se na domácí půdě o postup do finále Ligy mistrů.

Liga mistrů - semifinále, 1. zápas
Manchester City - Real Madrid 4:3 (2:1)
Branky: 2. De Bruyne, 11. Jesus, 53. Foden, 74. Silva - 33. a 82. z pen. Benzema, 55. Vinícius Júnior. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.) - Fritz (video, Něm.). ŽK: Fernandinho - Nacho. Diváci: 55.097.
Manchester City: Ederson - Stones (36. Fernandinho), Dias, Laporte, Zinčenko - De Bruyne, Rodri, Silva - Mahriz, Jesus (83. Sterling), Foden. Trenér: Guardiola.
Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba (46. Nacho), Mendy - Valverde, Kroos, Modrič (79. Ceballos) - Rodrygo (70. Camavinga), Benzema, Vinícius Júnior (88. Asensio). Trenér: Ancelotti.

Reklama

Související témata: