Hlavní obsah

David mezi Goliáši. Co čeká na Plzeň v boji mezi evropskou elitou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnohými podceňovaná plzeňská Viktoria si, jak sama svoji spanilou cestu předkoly fotbalové Ligy mistrů označuje, do slova a do písmene došla pro sen. Los v tureckém Instanbulu totiž Západočechům přiřkl do skupiny C prakticky jen světoznámé velkokluby. Co tedy může družina Michala Bílka v tuhém boji o body na evropské půdě od jednotlivých oponentů očekávat?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují vítězství a postup do hlavní fáze Ligy mistrů.

Článek

Rekordman bundesligy budí strach

Náročné repete s Bayernem po devíti letech! Předchozí setkání v prestižní soutěži s bundesligovým suverénem, který v domácí soutěži rekordně triumfoval desetkrát za sebou, skončilo pro Plzeň domácí porážkou 0:1, ale z bavorské metropole si vezla pověstného bůra.

A i tentokrát se Viktoriáni pořádně zapotí. Německý klub jako by vůbec nezasáhl odchod kanonýra Roberta Lewandowského, vlétl do sezony jako uragán. Ofenzivní komando nově táhne posila z Liverpoolu Sadio Mané, a když se k tomu přidá Manuel Neuer v brance, jde z Bayernu docela strach.

Katalánský klub v přestavbě

Ani Barceloně ještě nedokázala Plzeň při vzájemných duelech mezi evropskou elitou dát gól. Současní Katalánci ale zdaleka nejsou tak suverénní. Tým pod vedením hráčské legendy Xaviho, prochází jistou generační obměnou, což projevuje na výsledcích. La Lize slavný klub naposledy vládl na jaře 2019 a na evropskou trofej čeká již přes sedm let.

Plzeň bude zřejmě trápit hlavně hrotový útočník Robert Lewandowski, z křídelních prostorů zajisté zahrozí také rychlík Ousmané Dembelé nebo mladíček Ansu Fati. Již sedmou sezonu zůstává v pozici gólmanské jedničky Němec Marc-André ter Stegen.

Na Inter inspirace v Praze

S Interem Milán se Viktoria na evropské scéně ještě nikdy neutkala, ale může se třeba inspirovat u obou pražských S, která při posledních účastech v základních skupinách pohárů vždy obrala italský klub o nějaké ty body. V domácí lize skončil Inter naposledy těsně druhý a kádr kouče Simone Inzaghiho přes léto ještě posílil.

Belgický útočník Romelu Lukaku, který v předminulé sezoně celku vystřílel titul, se vrátil na minimálně roční hostování po nepovedené anabázi v Chelsea. Společně s ním bude hrozit Plzni i čiperný Argentinec Lautaro Martínez, který v posledním ročníku za Inter nasázel 21 ligových branek.

Reklama