Hlavní obsah

Horváth po losu: Taková skupina je za odměnu, čeká nás s Plzní spousta zážitků!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři giganti, šest atraktivních zápasů. Fotbalová Plzeň se v základní skupině Ligy mistrů ocitne ve vybrané společnosti evropských gigantů Bayernu Mnichov, Barcelony a Interu Milán. Rozhodl o tom čtvrteční los v Istanbulu, v dějišti finále letošního ročníku Champions League (10. června 2023 na Atatürk Olympic Stadium).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Usměvavý Pavel Horváth na tiskové konferenci po losu Ligy mistrů

Článek

„Dostali jsme asi nejtěžší skupinu, která byla k mání. Při představě zápasů na nejkrásnějších stadionech v Evropě nás čeká určitě spousta krásných zážitků," řekl plzeňský asistent Pavel Horváth.

Viktoriáni sledovali los společně v kabině, notně ho prožívali. Když bývalý záložník Barcelony a Manchesteru City Yaya Touré vytáhl při losování čtvrtého, posledního výkonnostního koše, šestý míček, ozval se z plzeňské šatny řev. V osudí totiž zbyly už jen Viktoria s Haifou a na výběr byly pouze dvě atraktivní skupiny (ta druhá s PSG, Juventusem a Benfikou Lisabon).

„V kabině byly velké emoce, měli jsme tam někteří i děti. Takovou skupinu jsme si přáli. Musíme říct, že si obrovsky vážíme toho, že jsme do Ligy mistrů postoupili," uvedl záložník Václav Pilař. Český mistr i plzeňští fanoušci se můžou těšit na atraktivní duely a spoustu hvězd v čele s novou akvizicí Barcelony, jedním z nejlepších světových kanonýrů poslední dekády Robertem Lewandowským.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Yaya Touré během losu Ligy mistrů

Na dva ze soupeřů Západočeši narazili při třech předchozích účastech v Lize mistrů. S Bayernem se potkali na podzim 2013 (0:5, 0:1), s Barcelonou (0:2, 0:4) o dva roky dříve. „Chci být seriózní, což ale při vzpomínkách na tato utkání moc nejde. Na Bayernu jsme dostali bůra, na Barceloně jsme dopadli výsledkově líp, ale moc jsme si nezahráli," podotkl Horváth, který tehdy vedl Viktorii jako kapitán.

Přestože bude Plzeň stát proti ohromné síle, bere Horváth zápasy proti gigantům za odměnu. „Někoho v nadsázce může napadnout, že hrát s takovými týmy je za trest. Kdepak! Tohle je jednoznačně za odměnu, jsme ve vybrané společnosti. Šest zápasů se špičkovými soupeři může kluky posunout zase výkonnostně dál," pronesl Horváth.

Pro trenérský tým Viktorie prý bude důležité srovnání s nejvyšší kvalitou. „Třeba to, jak ubráníme světové hvězdy. Proti Karabachu v play off jsme měli možnost vidět záložníka Kadyho, který by mohl klidně působit v nejlepších evropských klubech. Teď takových borců proti sobě budeme mít v každém zápase deset. Uvidíme, na co budeme stačit. Trenér Pavel Vrba nám při předchozích účastech v Lize mistrů říkal, že si to nemůžeme jít užít. Já věřím, že to půjde," dodal Horváth.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Los fotbalové Ligy mistrů v Istanbulu

Plzeň se v hlavní fázi Champions League představí počtvrté, poprvé pod koučem Bílkem. V letech 2011, 2013 i 2018 pod trenérem Pavlem Vrbou obsadila pokaždé třetí místo ve skupině a prošla do jarní části Evropské ligy. Základní skupiny se rozeběhnou 6. a 7. září, vzhledem k mistrovství světa v Kataru, které začne 20. listopadu, se tato fáze odehraje za rekordních devět týdnů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články