Hlavní obsah

Desátý banán v síti Viktorie! Pořád vynikající Džeko má na Plzeň pifku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tady jsou veškeré přípravy marné. Chystáte se na borce, který vám během kariéry v 8 soutěžních zápasech nasázel 9 gólů. Jenže on vám pak hned ve 20. minutě šoupne jubilejní desátý… Hvězdný kanonýr Edin Džeko má na fotbalisty Plzně spadeno, žádnému jinému klubu nedal víc branek! „Prožijeme si to s ním ještě jednou. Ukázal, že je dobrý střelec,“ kaboní se kapitán Lukáš Hejda po úterní porážce 0:2 s Interem Milán v Lize mistrů.

Džeko prokázal svoji extratřídu, těžko se brání, přiznávají viktoriáni po prohře s Interem Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Neuvěřitelná série se začala odvíjet zcela nenápadně před šestnácti lety. Bosenský teenager nastoupil v březnu 2006 do druhého poločasu utkání ve Štruncových sadech a svou premiérovou brankou v české lize přispěl Teplicím k divoké remíze 3:3.

Dnes je Edinu Džekovi šestatřicet, ale stále budí hrůzu. V Plzni tedy určitě. Další dva góly jí uštědřil už jako hvězda Manchesteru City a hned šest (dva hattricky) zase za AS Řím. Úterní trefa v dresu Interu Milán už má pořadové číslo deset!

Foto: Sofascore.com

Statistika Edina Džeka v utkání Plzeň - Inter Milán.

„Je pořád vynikající. Má na nás pifku. Asi ví, že nám dá vždycky gól,“ krčil rameny obránce Luděk Pernica před kamerou Premier Sport 2.

Nesmíme dohrávat v desti, červená karta byla zbytečná, říká Míchal BílekVideo: Sport.cz

„Někdy se stává, že se vám proti jednomu klubu daří. A mým oblíbeným klubem je Viktoria,“ culí se Džeko, který svou hvězdnou kariéru nastartoval na českých trávnících.

„Edin je velmi kvalitní hráč. Snad ho udržíme co nejdále od naší brány,“ doufal před utkáním trenér Michal Bílek.

Nepovedlo se. Džeko dal první gól sám a na druhý přihrál Dumfriesovi.

Doufali jsme, že Interu víc zatopíme, litují hráči Viktorie PlzeňVideo: Sport.cz

„Včera jsem říkal, že mu stačí jedna gólová situace, aby ji proměnil. A on znovu prokázal, že je nesmírně kvalitní hráč v pokutovém území soupeře. Má výborný výběr místa. Prostor si tam našel a trefil se k tyči. Prokázal svoji extratřídu. Jinak si s ním kluci poradili poměrně dobře,“ hodnotí Bílek.

„Věděli jsme, že je střelec. Už není žádný rychlík, ale ve vápně je pořád strašně silný. Prokázal to u prvního zakončení, krásně míč uklidil. U druhé branky vyřešil přihrávkou brejk. Ukázal svou kvalitu, proč hrál v nejlepších týmech v Evropě. Musíme se od nich učit,“ chválí bombera záložník Adam Vlkanova.

„Je skvělý útočník. Očekávají se od něho góly a on je dává. Plzeň je pro něho oblíbený soupeř. Bohužel, je strašně těžké ho bránit,“ dodává obránce Václav Jemelka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články