Hlavní obsah

Druhému gólu předcházelo nekorektní chování Plzeňanů, čertí se sarajevský tisk

Sarajevo

„Rozhodující byla druhá branka,“ hodnotil po vítězství trenér Plzně Pavel Vrba odvetný zápas druhého předkola Ligy mistrů na půdě Željezničaru Sarajevo. Sarajevská média si však všímají také skutečnosti, že na trávníku ležel krátce před vstřelením druhého gólu Západočechů jeden z domácích hráčů a Vrbovi svěřenci přesto pokračovali ve hře.

Foto: www.fcviktoria.cz, ČTK

Milan Petržela z Viktorie Plzeň se raduje z branky proti Željezničaru Sarajevo.

Článek

"Modří (Željezničar) ukázali velkou bojovnost, chuť i vůli a nelze jim nic vyčítat," uvádí například portál klix.ba, podle kterého Viktoria dokázala vydržet tlak domácích, hnaných dopředu 18000 diváky.

"Štěstí se k Modrým otočilo zády," píše deník Oslobodjenje. Podotýká také, že druhému plzeňskému gólu předcházelo nekorektní chování hráčů Viktorie. Na ploše totiž v té době ležel zraněný Muamer Svraka, sarajevští fotbalisté přestali hrát a očekávali, že soupeř odehraje míč do autu. Autora gólu Petrželu navíc asistent pustil do šance i přes spornou ofsajdovou pozici.

Druhých 45 minut zápasu pak byli domácí aktivnější, ale v koncovce se podle deníku nedokázali koncentrovat. "Plzeňský tým se skvěle bránil i bez vyloučeného hráče a nedovolil, aby soupeř vážněji ohrozil jeho branku," uzavírá Oslobodjenje. O vstřelení gólu se pokoušela řada útočníků Željezničaru, "míč ale jednoduše nechtěl do sítě".

Reklama

Související témata: