Hlavní obsah

Fanoušci Bayernu a Galatasaraye se do sebe pustili v ulicích Istanbulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci před dnešním zápasem fotbalové Ligy mistrů mezi Galatasarayem a Bayernem se v centru Istanbulu střetli fanoušci obou týmů. Turecká média uvedla, že zraněno bylo pět lidí, z toho čtyři příznivci mnichovského klubu.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Podle videí na sociálních sítích se fanoušci dostali do konfliktu kolem třetí hodiny nad ránem na třídě Istiklal, velké pěší zóně lemované bary. Při střetu mimo jiné létaly židle a lahve. Němečtí fanoušci také podle agentury AFP házeli předměty do výlohy oficiálního obchodu Galatasaraye, kde proti nim zasáhla policie.

Turecká agentura IHA uvedla, že menší zranění v obličeji utrpělo pět lidí, včetně čtyř Němců ve věku 24 až 32 let. Všichni byli dnes ráno po ošetření propuštěni z nemocnice.

Fotbalisté Bayernu se ve třetím zápase Ligy mistrů pokusí dosáhnout na třetí výhru, která by je výrazně přiblížila postupu. Galatasaray v minulém kole zvítězil na hřišti Manchesteru United a o víkendu se naladil na Bayern triumfem v městském derby proti Besiktasi.

Reklama