Hlavní obsah

Fanoušci Bayernu protestovali proti Plzni: Jste bezohlední, taháte z nás peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Bayernu Mnichov si mohli v Plzni přijít na své, vždyť jejich tým si ve čtvrtém kole Ligy mistrů díky třem gólům během úvodních 25. minut prakticky zajistil proti Viktorii výhru (4:2) a směřoval k jistotě postupu ze skupiny. Nicméně velká část fanoušků bavorského týmu i tak cítila v Doosan Areně vztek.

Když to bylo 0:4 a měl jsem jít na hřiště, nechtělo se mi, ale nakonec to dopadlo jinak, těší Jana KlimentaVideo: Sport.cz

 
Článek

Výkonu i výsledku svěřenců trenéra Juliana Nagelsmanna samozřejmě tleskali, ale trnem v oku jim byla cenová politika domácí Plzně. Nejlevnější vstupenka do sektoru hostů za 70 euro (cca 1750 kč) se jim zdála extrémní.

Zastřešující organizace ultras Bayernu Club No.12 a skupiny Südkurve proti takto nastavené ceně ostře protestovaly.

„500% nárůst ceny? Jděte do prd*le," hlásí na úvod svého prohlášení Club 12. na svých účtech na sociálních médií. Stejný vzkaz napsali i na stěnu před svůj sektor v Plzni před zápasem. Stěžuji si na fakt, že pro fanoušky stojí nejlevnější lístek o 500 procent více, než platí běžně hostující fanoušci na zápase v české lize.

„Protestujeme proti cenám lístků, které nám Viktoria Plzeň účtuje. Nejlevnější lístek stojí 70 euro, což je o 500 procent více ve srovnání s cenou za běžný ligový zápas Plzně. Sahat hluboko do kapes fanoušků je více než bezohledné," stojí mimo jiné v prohlášení.

„Vysoce předražené vstupenky jsou nekonečným příběhem Ligy mistrů," píše se dále.

Druhou půli jsme potřebovali jako sůl, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

Podle německých médií si fanoušci Bayernu stěžují na drahotu často. Vstupenky na jejich zápasy do Allianz Areny se pohybují v pěti cenových kategoriích v rozmezí od 19 do 100 euro. UEFA stanovila pro Ligu mistrů maximální výši nejlevnější vstupenky pro hosty na 70 euro.

Bavorští fanoušci také na protest proti vysokým cenám nezaplnili v úvodních minutách svůj sektor v Dooosan Areně a přišli kvůli tomu o úvodní gól Sadia Maného.

Reklama