Hlavní obsah

Fanoušci Tottenhamu jsou znechuceni. Co provedl obránce Kohoutů?

Londýn/Praha

Náhoda, nebo záměr? Bouřlivou diskuzi vyvolalo počínání obránce Tottenhamu Hotspur Sergeho Auriera během úterního utkání Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus. Šestadvacetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny podivným způsobem oslavil svou trefu z druhého poločasu. Tváří v tvář londýnskému publiku totiž plivl do ochozů směrem k vlastním fanouškům. Ti se teď nemůžou shodnout na tom, co mělo jeho gesto vlastně znamenat.

Sestřih utkání Tottenham - OlympiakosVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Svěřenci Josého Mourinha předvedli během 5. kola skupinové fáze Ligy mistrů parádní obrat, když dokázali poměrem 4:2 opanovat utkání s řeckým Olympiakosem, ve kterém přitom už po 19 minutách duelu prohrávali 0:2.

Svou zásluhu na obratu měl i reprezentační obránce Pobřeží slonoviny Serge Aurier, který v 73. minutě otáčel skóre utkání na 3:2 pro Tottenham. Jenže to, co přišlo po jeho trefě teď nenechává domácí fandy klidnými. Sociální sítě zaplavila diskuze na téma jeho plivnutí směrem k londýnským tribunám. Africký bek před tím ještě zacpával své uši, a někteří hovoří dokonce o tom, že měl fotbalista směrem k ochozům křičet „F*ck off".

Komentující fanoušci se nemůžou shodnout. Jedni tvrdí, že plivnutí bylo dílem náhody a způsobilo ho naskočení spoluhráče na záda Auriera. S takovým vysvětlením se ale nespokojuje druhá strana, která tvrdí, že chování zadáka Tottenhamu bylo nechutné a rovnou vyzívá vedení k jeho vyhazovu.

Ať už bylo jednání střelce branky motivováno čímkoliv, vítězství 4:2 znamená pro Tottenham v Lize mistrů třetí výhru v řadě od ostudného debaklu s Bayernem Mnichov. Kohouti mají ve skupině B na kontě nyní 10 bodů a závěrečné kolo už nic nezmění na tom, že do vyřazovací části milionářské soutěže postoupí z druhého místa.

Reklama

Související témata: