Hlavní obsah

Fanoušek Frankfurtu má po výtržnostech v Marseille zlomeninu obratle a žeber

Fanoušek Eintrachtu Frankfurt utrpěl vážná zranění při výtržnostech diváků na úterním zápase fotbalové Ligy mistrů v Marseille. Po zásahu pyrotechnikou, kterou na sebe útočily tábory příznivců obou týmů, spadl ze schodů. Podle agentury SID si poranil krk a ztratil hodně krve. K tomu utrpěl zlomeninu krčního obratle a tří žeber. Je hospitalizován. Jestli bude muset se zlomeným obratlem na operaci, lékaři teprve rozhodnou.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušek Eintrachtu Frankfurt utrpěl vážná zranění (ilustrační foto)

Článek

"Jeho stav je stabilizovaný, je mimo ohrožení života," uvedl šéf Eintrachtu Philipp Reschke. "Byl to výjimečný stav a možná ještě něco horšího. Je zvláštní, s jakou mírou agresivity a nenávisti jsme se setkali," řekl Resche po utkání, v kterém Frankfurt zvítězil 1:0 a vybojoval svou první výhru v Lize mistrů v historii.

"Agresorů bylo určitě hodně na obou stranách, ale řekl bych, že domácích bylo podstatně víc. To není omluva a nemá to hájit nikoho, kdo se choval stejně," řekl.

Francouzská policie dnes uvedla, že při střetech bylo zraněno sedmnáct jejích členů a dva němečtí fanoušci. Jedenáct policistů utrpělo lehká zranění, zadrženo bylo sedmnáct osob.

Zápas bude mít podle očekávání dohru u disciplinární komise UEFA. Vyšetřovat bude výtržnosti v hledišti i možné rasistické chování fanoušků Eintrachtu.

Reklama