Hlavní obsah

Fergusona v Kodani zarmoutila prohra i zranění Solskajera

PRAHA

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson se po porážce s FC Kodaň ve středečním zápasu Ligy mistrů nijak nerozčiloval. Jedinou výtku adresoval kodaňskému trávníku, který zdevastoval nedělní koncert Bruce Springsteena. "Terén byl hodně těžký a nám dlouho trvalo, než jsme se s tím vyrovnali," prohlásil slavný kouč.

Článek

Ferguson prý vůbec nelituje toho, že některé opory nechal doma a další posadil jen mezi náhradníky. "I tahle jedenáctka měla na to vyhrát. Ale udělali jsme chybu při jednom rohu, a to rozhodlo," řekl trenér a už se díval dopředu na prestižní zápas s Celtikem v Glasgowě. V něm mu však bude chybět Nor Solskjaer, který se v Kodani zranil.

Celtic si pozici hodně zkomplikoval hladkou prohrou s Benfikou v Lisabonu. "Vůbec nic nefungovalo, nemám pro to žádné vysvětlení. Soupeř neměl moc šancí, ale využil všechny a my draze zaplatili za individuální chyby. Ale nic není ztraceno, stále jsme na druhém místě," připomněl trenér Celtiku Gordon Strachan.

V Lyonu podobné problémy neznají a francouzský mistr není k zastavení. V této sezóně vyhrál 14 z 15 zápasů, domácí soutěž vede s obrovským náskokem a ani v Lize mistrů ještě nezaváhal. "Nebylo to snadné, museli jsme hrát až do konce naplno," řekl trenér Gérard Houllier po středeční výhře nad Dynamem Kyjev 1:0.

Wenger: Všechno bylo skvělé, jen výsledek špatný

Kdo čekal po středeční bezbrankové remíze Arsenalu s CSKA Moskva od trenéra domácích kritiku za zahozené šance, ten nevycházel z údivu. Arséne Wenger na tiskové konferenci prohlásil, že jeho tým podal v prvním poločase vůbec nejlepší výkon, jaký od něj za svého působení v Londýně v Lize mistrů viděl.

A to francouzský kouč nedávno oslavil desáté jubileum svého příchodu do Arsenalu a loni dovedl klub v Lize mistrů až do finále. "Měli jsme vyhrát 7:0, protože mezi oběma mužstvy byl rozdíl třídy. Ale pro mě je důležité, že si dokážeme šance vytvořit. To mě utvrzuje v tom, že mužstvo má velký potenciál," řekl Wenger. Ani slovo kritiky na adresu Henryho, Van Persieho, Fábregase či Rosického, kteří ve středu zahodili šance, jaké snadno proměňují mnohem méně známí fotbalisté.

Trenér poděkoval všem kolem, hráčům i publiku. "Všechno bylo skvělé, jen výsledek je špatný," uzavřel Wenger. Fanoušci na svůj tým nepískali, ale otázkou je, jak dlouho jim trpělivost s neúspěšnými střelci vydrží. O víkendu při podobném zápase s Evertonem houfně opouštěli stadion už dlouho před koncem. "Teď se musíme všichni semknout," vyzval je Henry.

Kouč AC Milán se rozplýval nad Kaká

V Miláně se stal hrdinou večera Brazilec Kaká, který třemi góly "odstřelil" Anderlecht. Prokázal při tom širokou škálu svého fotbalového umění, od chladnokrevně proměněné penalty, přes střelu z dálky až po parádní sólovou akci. "Umí absolutně všechno. Momentálně nevidím žádného lepšího fotbalistu a nikdo by si nemohl stěžovat, kdyby Kaká vyhrál Zlatý míč," rozplýval se trenér AC Milán Carlo Ancelotti.

Sám střelec zůstal věrný své pověstné skromnosti. "Prožívám teď dobré období. Ale potřebuju podávat výborné výkony i v zápasech, kdy se mužstvu nedaří," řekl Kaká. Připomněl, že v Miláně už jednou hattrick dal, ale v Lize mistrů se mu to povedlo poprvé. "Takže to byl samozřejmě hezký večer," dodal Brazilec.

Nic takového si nemohou říct v Hamburku, neboť jejich tým prohrál i počtvrté za sebou, tentokrát doma s Portem, a přišel i o šanci zahrát si Pohár UEFA. "Nemáme tady co pohledávat. Nemáme formu, ale obvykle hráči na hřišti ukážou alespoň charakter. Dnes jsem neviděl ani to. Čeká nás dlouhá a těžká cesta," zlobil se trenér Thomas Doll.

Reklama