Hlavní obsah

Girondins Bordeaux - 1. FC Slovácko 2:1Fotbalistky Slovácka do základní části LM nepostoupí

Kristianstad

Fotbalistky Slovácka prohrály při premiéře v prvním kole kvalifikace Ligy mistryň s francouzským Girondins Bordeaux 1:2 a do hlavní fáze prestižní soutěže se neprobojují.

Článek

Po brance Ines Jaurenaové ze 37. minuty se sice Moravanky dočkaly ve třetí minutě nastaveného času vyrovnání díky vlastnímu gólu brankářky Anny Moorhouseové, favorit ale hned o minutu později strhl vítězství na svou stranu zásluhou Malie Berkelyové.

Svěřenkyně trenéra Petra Bláhy se tak na turnaji ve Švédsku utkají ještě 21. srpna o třetí místo s Bröndby Kodaň. Bordeaux ve finále narazí domácí celek Kristianstads a vítěz postoupí do druhého kola kvalifikace.

Hráčky Slovácka se do Ligy mistrů dostaly poprvé v historii díky třetímu místu v české nejvyšší soutěži. Dalšími účastnicemi v Lize mistrů budou fotbalistky Sparty a Slavie, které se dozví soupeře pro druhé kolo 22. srpna.

Zatímco tým z Letné bude figurovat v mistrovské části, jeho pražské rivalky, které skončily v minulé sezoně druhé, budou v ligové části. Hrát se bude systémem doma/venku a vítězky postoupí do základních skupin, které jsou v soutěži žen novinkou.

První kolo kvalifikace fotbalové Ligy mistryň:
Skupina 2 v Kristianstadu (Švédsko) - semifinále:
Girondins Bordeaux - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 37. Jaurenaová, 90.+4 Berkelyová - 90.+3 vlastní Moorhouseová
Sestava Slovácka: Růžičková - Valášková (43. Sedláčková), Klímová, Jelínková, Janků - Dubcová, Janíková (58. Jonášová), Holá (77. Příkaská) - Morávková (77. Pěčková), Žufánková, Polášková (78. Waltrová). Trenér: Bláha
Kristianstad - Brönby IF 1:0 (1:0)

Reklama

Související témata: