Hlavní obsah

GLOSA: Naděje s výstrahou, Vindahl rychle zabodoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstupní výsledek si po roce zopakovali. Fotbalisté pražské Sparty loni vkročili na pohárovou scénu bezbrankovou remízou se Stavangerem a v Norsku hned vypadli. Po roce půjdou do odvety 3. kola Ligy mistrů ve stejné výchozí pozici, ale s výraznými rozdíly. Tentokrát s výhodou domácího prostředí v odvetě, na druhou stranu také s vědomím, že FC Kodaň je ještě mnohem kvalitnější soupeř než Viking. Výsledek z Parken stadionu je pro české šampiony nadějný, ale také hodně ošidný.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/AP

Sparta si přivezla z Kodaně cennou remízu

Článek

Jedno se sparťanům v Dánsku rozhodně povedlo. Peter Vindahl Jensen si rychle získal důvěru spoluhráčů i fanoušků. Celým létem se na Letné táhlo neúspěšné čekání na návrat Matěje Kováře. Teprve když z něj definitivně sešlo, angažoval klub dánského brankáře. Na poslední chvíli.

Vindahla předcházely rozporuplné reference, v ligovém debutu proti Pardubicím skončily obě střely na jeho bránu v síti. Nic moc konstelace před zápasem o všechno. Postupem do závěrečného předkola by Sparta vydělala nějakých 200 milionů korun, v případě účasti v základní skupině dokonce 380 milionů...

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

Vindahl návrat do Dánska zvládl, při odchodu do kabin fanoušci Sparty skandovali jeho jméno. Především za 81. minutu, kdy lapil Achúriho ránu a při Goncalvesově tutové dorážce předvedl zázračný zákrok.

Hlavně závěrečná desetiminutovka přinesla Pražanům naději a zároveň velkou výstrahu pro odvetu. Kodaň je dostala pod obrovský tlak, Sparta byla sotva schopná překročit vlastní polovinu. Dánský mistr ve strhujícím závěru demonstroval vynikající ovládání míče, herní sebevědomí, na rozdíl od soupeře jeho snažení vystupňovali střídající hráči.

Sparta byla trpělivá, takticky výborně připravená, odolná. V závěru už ale šlapala vodu, v odvetě bude muset hlavně v ofenzivě podat ještě odvážnější a kvalitnější výkon. Přitom rozvážný a kontrolovaný, protože Ligou mistrů protřelý protivník bude schopný při sebemenším zaváhání zahrozit a třeba i rozhodnout.

Sparta čeká na návrat do milionářské soutěže dlouhých 18 let, během nichž se pro ni marné snažení stalo hotovým prokletím. Tentokrát jsou vyhlídky lákavé. Nadějný výsledek prvního zápasu, odveta v domácím prostředí. A samozřejmě vědomí, že v případě postupu by ani lepší z dvojice Čenstochová - Aris Limassol (Raków doma vyhrál 2:1) neměl být nepřekonatelnou překážkou.

Vindahl pro sebevědomí své i celého týmu rychle zabodoval. Až ošidná odveta ovšem zhodnotí, zda jeho zázračný zákrok v Parkenu byl opravdu milionový.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.