Hlavní obsah

Gólové pozdravy by plzeňský Kolář rád posílal i ze Sarajeva

Dvakrát překonal do přestávky zdánlivě nepřekonatelného sarajevského gólmana Hažiče, dvakrát se rozběhl proti televizním kamerám a mával do objektivů. „Pozdrav přítelkyni. Na náš první kvalifikační duel o Ligu mistrů přijít nemohla, takže po každé vstřelené brance jsem ji alespoň tímto způsobem posílal vzkaz," vysvětloval plzeňský Daniel Kolář a netajil, že by chtěl stejné pozdravy posílat i z dnešní odvety s bosenským Željezničarem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář (vpředu) a Radim Řezník oslavují gól během 2.předkola Ligy mistrů proti Željezničaru Sarajevo.

Článek

Bláznivý zápas, který doma se Sarajevem sehráli, se jim honil dlouho hlavou. „A to přesto, že jsem si vzpomněl na ještě bláznivější. Před dvěma lety na jaře jsme vedli doma v ligovém duelu nad Slavií ještě v osmaosmdesáté minutě 2:0, abychom nakonec brali jen remízu," vybavil si Kolář střetnutí, v němž měli hosté podobné štěstí.

Recept pro odvetu je jednoduchý

Pražané trefili v samém závěru dvakrát bránu a vyrovnali, Sarajevo minulé úterý vystřelilo mezi tyče třikrát a dalo tři góly.

„Byla to naše chyba a jejich štěstí. Podstatné ale je, že jsme nakonec přece jen vyhráli. A zaslouženě, i když jsme si rozhodně nepředstavovali, že třikrát inkasujeme. Odveta proto jednoduchá nebude, ale nepřipouštíme si, že bychom ji nezvládli a v pohárové Evropě měli skončit," vracel se před dnešním utkáním Kolář o týden zpátky.

Recept pro odvetu má český mistr nachystanou. „Je hrozně jednoduchý - měli bychom zopakovat stejně dobrou ofenzívu, jako v prvním zápase, a naopak se zlepšit v obraně. V úvodním ligovém střetnutí s Bohemians jsme si dokázali, že jsme toho schopni, i když zápasy v lize a evropských pohárech jsou pochopitelně úplně jiné."

Kolář se ptá: Proč se bát?

Sarajevo si sice hraje i před odvetou na outsidera a jeho trenér Amar Osim dál vykládá, že po plzeňské prohře 3:4 stouply postupové naděje jeho týmu ze tří na šest procent, plzeňští fotbalisté ovšem slova syna slavného kouče vážně neberou.

„Jsou to skutečně trochu divné počty, protože Sarajevo už u nás ukázalo, že postupové touhy má. Ještě víc než střelecká efektivita mně překvapilo, jak organizovaně a disciplinovaně si počínali v obraně. Nebylo vůbec jednoduché jejich defenzivu překonat a k bráně Hadžiče se dostat," přiznává Daniel Kolář.

„V domácí odvetě ale budou potřebovat vyhrát, což znamená, že musí vstřelit gól. Budou nuceni hrát fotbal a víc tvořit, čehož bychom měli využít."

Z bouřlivého prostředí, které plzeňské hráče na Balkáně čeká, nikdo z Vrbových svěřenců obavy nemá. „Proč? Bude naopak dobře, když přijde hodně lidí a budou fandit. Samozřejmě v rámci fair play, protože před plným stadiónem se každému hraje daleko lépe," odmítal i Daniel Kolář, že by Viktoria mohla v Sarajevu zkolabovat a na evropské scéně skončit, sotva na ni vstoupila.

Zvládne Plzeň odvetu se Sarajevem a postoupí v kvalifikaci o Ligu mistrů dál?
Ano
86,3 %
Ne
13,7 %
Celkem hlasovalo 22567 čtenářů.

Reklama

Související témata: