Hlavní obsah

Guardiolův vzteklý úlet s rozhodčím: Nadávky místo oslav, pak komická omluva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo aby se radoval z fantastického obratu svého týmu a slavil výhru, pustil se do ostré výměny slov s hlavním rozhodčím. Kouč Manchesteru City Pep Guardiola po vítězství ve středečním duelu Ligy mistrů s Dortmundem 2:1 předvedl po závěrečném hvizdu impulzivní výlev, který měl až trochu komické vyústění.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola dostává od rozhodčího Daniela Orsata žlutou kartu.

Článek

City byli většinu zápasu proti Dortmundu marní, navíc až do 80. minuty prohrávali po brance Juda Bellinghama. V rozmezí čtyř minut se pak ale nádherně trefili John Stones a Erling Haaland a na Etihad Stadium už se jásalo.

O to více překvapilo, že po závěrečném hvizdu si to Guardiola nasupeně zamířil za rozhodčím Danielem Orsatem a cosi mu začal vztekle vytýkat. Podle anglických médií měl k sudímu pronést i vulgární „f*ck off".

Za to si vykoledoval žlutou kartu. Španělský kouč si ihned uvědomil, že přestřelil a začal sudího objímat. Následně kráčel pryč, ale nedalo mu to, a po pár krocích se otočil a znovu zamířil k rozhodčímu. Debata pokračovala, i když už v mnohem poklidnějším tónu.

Ani na pozápasové tiskové konferenci nebyl Guardiola s děním na hřišti zrovna spokojen. „Zase jsme to zachraňovali v závěru, to se mi nelíbí. Nehráli jsme vůbec dobře, chyběla nám agresivita. Obraz hry se změnil až po vystřídání," zlobil se.

Fanoušky na sociálních sítích každopádně Guardiolův úlet s rozhodčím vesměs dobře pobavil.

Reklama