Hlavní obsah

Hrozba pro Plzeň: Interu se uzdravil démon Lukaku. Bylo by fajn potkat se na hřišti, říká Pernica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V téhle sezoně odehrál jen tři ligové zápasy - a dost. Pak si Romelu Lukaku pochroumal stehenní sval a skoro dva měsíce marodil. Teď už je elitní útočník Interu Milán fit a může se vrátit ve středečním pokračování Ligy mistrů proti Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luděk Pernica (vlevo) z Viktorie Plzeň a Tomáš Chorý oslavují gól na 1:0 během utkání 2. předkola Ligy mistrů.

Článek

Milán (od našeho zpravodaje) - „Víme, co je to za borce," ujišťuje stoper západočeského celku Luděk Pernica.

Chystali jste se nějak speciálně na Lukaka? Za Inter nastřílel už 65 gólů...

Upřímně, ani moc ne. I když se v českých médiích objevilo, že bychom si měli vzít příklad ze slávistických stoperů Hovorky a Kúdely, kterým v jednom zápase nedal gól. Máme dost videa a dalších materiálů od trenérů, což bude určitě dostačující. Na druhou stranu, ani nevíme, jestli Lukaku nastoupí.

Může přijít na plac i jako žolík během zápasu...

Byl bych na něj zvědavý, ještě jsem se s ním na hřišti nepotkal. Je to skvělý útočník, má komplexní práci tělem a taky vynikající levačku. Byla by to zajímavá konfrontace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Romelu Lukaku v dresu Interu Milán.

Mimochodem, jak zvládáte tři soutěže během jednoho týdne? Po MOL Cupu v Hlučíně a domácí lize s Baníkem vás čeká Champions League, v které jste ještě nevyhráli.

Přepínání není těžké, rád hraju dvakrát týdně. Jasně, v Lize mistrů je to logicky složitější, protože je to vyšší level. Na Interu potřebujeme být odvážnější na začátku zápasu a pomohl by nám i gól.

Máte dost těžkou sérii: po Interu pojedete na ligu do Zlína, pak bude následovat Barcelona a šlágr se Spartou. Jste na náročný program nachystaní?

Pevně věřím, že jsme nachystaní hodně dobře. I po logistické stránce, z Milána pojedeme přes Brno rovnou do Zlína. Potom hrajeme třikrát za sebou doma, kde jsme hodně silní. Ale pořád máme ještě Ligu mistrů, kde se budeme chtít porvat o co nejlepší výsledky.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Hakan Calhanoglu (vpravo) bouřlivě oslavuje se spoluhráči z Interu gól vstřelený Barceloně.

Teď vám fandí i Barcelona, která se s Interem pere o postup ze skupiny. Zaznamenal jste vzkazy z Katalánska na sociálních sítích?

Jasně, ale neupínám se k tomu, my hrajeme v první řadě za Plzeň. V Champions League nám zbývají dva zápasy a naším snem je v téhle skupině uhrát aspoň bod.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.