Hlavní obsah

Hvězdami nabité PSG ztratilo, trenér neskrýval frustraci. Messi nedohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle se hraje proti favoritovi! Portugalskou Benfiku nečekalo ve třetím kole skupiny Ligy mistrů nic jednoduchého, čelila totiž hvězdami napěchovanému PSG, v jehož základní jedenáctce nechyběl ani obávaný ofenzivní trojzubec, složený z Lionela Messiho, Neymara a Kyliana Mbappého. Celek z Lisabonu ale na svém stadionu předvedl velmi sympatický výkon, za což mu byla odměnou konečná remíza 1:1. „Hráči jsou frustrovaní, na hřišti nechali vše a na výhru to stejně nestačilo,“ bědoval kouč pařížského giganta Christophe Galtier.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Fotbalista PSG Lionel Messi hledí k lavičce v utkání Ligy mistrů na půdě Benfiky Lisabon.

Článek

Jeho svěřenci do utkání nevstoupili vůbec ideálně a v úvodu je musel několikrát podržet Gianluigi Donnarumma. I tak se jim ale podařilo na svoji stranu strhnout vedení. A nepostaral se o to nikdo jiný, než fenomenální Lionel Messi. Jeho magická levačka totiž ve 22. minutě vyprodukovala nádherný obstřel na zadní tyč, na který brankář Odysseas Vladichomos neměl nárok dosáhnout.

Benfica se ale nenechala rozhodit nepříznivým vývojem a krátce před koncem prvního dějství dokázala srovnat. Centr Enza Fernandéze si totiž do vlastní branky nešťastně srazil Danilo Pereira. Druhý poločas pak přinesl galapředstavení gólmana Vladichomose. Tomu se podařilo zneškodnit několik skvělých příležitostí favorita ke skórování, přičemž proti akrobatickému zakončení Neymara nůžkami jej zachránilo břevno. Skóre se ale do závěrečného hvizdu již neměnilo a oba týmy si bodový zisk rozdělily.

„V první půli nás podržel brankář, tu druhou jsme odehráli o poznání lépe. Chtěli jsme hru rozpohybovat, což se povedlo, vítěznou branku jsme ale vstřelit nedokázali," mrzelo Galtiera. Ten trošku vylekal příznivce PSG, jelikož deset minut před koncem poněkud překvapivě stáhl ze hry hvězdného Lionela Messiho. „Nešlo o žádný zdravotní problém, jen mi po dlouhém sprintu signalizoval, že se cítí unavený, tak jsem na jeho místo raději poslal čerstvého Pabla Sarabiu," uklidňoval fanoušky kouč úřadujícího mistra Francie.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

fotbalista PSG Lonel Messi si v utkání Ligy mistrů na hřišti Benfiky Lisabon řekl o střídání.

Jeho protějšek Roger Schmidt působil o poznání spokojeněji. „Prezentovali jsme se velmi dobrým výkonem, remíza je jednoznačně zasloužená. Všichni odvedli svoji maximum, nechyběla obětavost ani týmovost. Mám radost, že jsme proti tak kvalitnímu soupeři odehráli vyrovnanou partii," těšilo 55letého trenéra. Benfica má zatím po polovině základní skupiny na kontě sedm bodů, přičemž momentálně třetí Juventus dokázal získat pouze tři. Pokud si portugalský celek udrží formu, dost možná se tak rýsuje překvapení na postupových pozicích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.