Hlavní obsah

Hvězdnatá móda pokračuje, šampioni budou krotit nového krasavce

Další inovace u příležitosti 20letého výročí designu, který tvoří hvězdy. A především detailně znázorněná dějiště všech finálových zápasů od roku 2001. Takový míč jste ještě neviděli. UEFA v pondělí představila míč, s nímž se bude hrát vyřazovací část Ligy mistrů. Jmenuje se Finále Istanbul 21. Poprvé si do něj kopnou fotbalisté v úterních zápasech Barcelona - Paris St. Germain a Lipsko - Liverpool.

Foto: twitter UEFA

Míč pro play off Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Dvěma osmifinálovými zápasy odstartuje večer vyřazovací část fotbalové Ligy mistrů. Barcelona doma vyzve loňského finalistu Paris St. Germain. Semifinalista uplynulého ročníku Lipsko se utká s trápícím se Liverpoolem.

Kvůli cestovním restrikcím mezi Německem a Británií způsobenými pandemií koronaviru se utkání odehraje na neutrální půdě v Budapešti.

Premiéru bude mít na obou hřištích nový míč od firmy Adidas. Jedná se o jubilejní 20. balon typu „starball", který symbolizuje nejprestižnější světovou klubovou soutěž. Hvězdy jsou opět rozvrstvené po celém obvodu míče. Grafickou novinkou je pak znázornění dějišť všech finálových zápasů od roku 2001.

Včetně Istanbulu, kam mužstva směřují letos. Finále se bude hrát 29. května na olympijském Atatürkově stadionu.

„Míč proplétá minulost s přítomností. Tepelně lepené hvězdné panely poskytují bezproblémový povrch pro vylepšený první dotek, a ještě větší přesnost při ovládání," avizuje UEFA.

Oba úterní zápasy mají výkop ve 21:00 a odehrají se bez diváků. Přímé přenosy vysílá O2 TV Sport, všechny zápasy play off můžete sledovat v online reportážích na Sport.cz.

Šmicer a Hašek hosty ve studiu
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu od 20:20 legendárního českého fotbalistu Vladimíra Šmicra a také mezinárodně úspěšného trenéra Ivana Haška. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: