Hlavní obsah

Jeden z nejhorších výkonů všech dob? Gólman prožil v Lize mistrů noční můru

Skupinová fáze Ligy mistrů pokračovala v úterý 3. kolem, ve kterém se mimo jiné představila francouzská Marseille, která na svém hřišti přivítala portugalský Sporting. Ten si připsal ve skupině D premiérovou porážku, když zejména po hrubých chybách gólmana Antonia Adána podlehl domácímu celku 1:4. Zkušený brankář v zápase prožil doslova noční můru.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Gólman Sportingu Antonio Adán zasáhl míč rukou za hranicí pokutového území a byl vyloučen.

Článek

V domácí soutěži Marseille válela, chvíli dokonce ligu i vedla, ale v pohárové Evropě se trápila. V tabulce skupiny D byla bez bodu poslední, naopak Sporting byl první s plným bodovým ziskem a bez inkasovaného gólu. Po brance Trincaa v první minutě se zdálo, že za vítězstvím si portugalský celek půjde i tentokrát, ovšem chyba lávky.

Vyrovnání přišlo o 12 minut později, navíc po hrubé chybě kapitána a gólmana v jedné osobě Antonia Adána. Ten nepochopitelně při odkopu napálil míč přímo do Alexise Sáncheze, od kterého se balon odrazil do sítě. A to nebylo všechno.

Už v 16. minutě rozehrál přímo na Mattea Guendouziho a Amine Harit centrovaný míč z levé strany hlavou trefil přesně. Pohromám však ještě nebyl konec. O sedm minut později zmatený Adán vyběhl za pokutové území, kde trefil míč rukou a sudí mu nekompromisně udělil červenou kartu.

Do branky se tedy dostal Franco Israel, pro kterého šlo o první start v profi fotbale. Ani se nestačil rozkoukat a už ho překonal Leonardo Balerdi. Hráči Sportingu se zřejmě modlili, aby už byl konec a oni mohli na zápas rychle zapomenout, ale měli před sebou ještě hodně času. Druhá půle už byla klidnější, přesto inkasovali ještě jednou. V 84. minutě se trefil Chancel Mbemba.

Reklama

Související témata: