Hlavní obsah

Fenerbahce - Salcburk 3:1Kadlec s Fenerbahce je v play off Ligy mistrů, Uhrinovo Tbilisi končí

Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Michal Kadlec postoupil s Fenerbahce do play off Ligy mistrů. Turecký tým porazil v odvetě 3. předkola v Istanbulu Salcburk 3:1, na jehož hřišti minulý týden uhrál výsledek 1:1. Český trenér Dušan Uhrin mladší naopak s Dinamem Tbilisi z elitní soutěže vypadl. Gruzínský mistr remizoval na hřišti Steauy Bukurešť 1:1 a nenapravil úvodní domácí porážku 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec na tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Kadlec i ve druhém soutěžním zápase za Fenerbahce po letním příchodu z Leverkusenu nastoupil v základní sestavě na levé straně obrany. Domácí však nezvládli úvod a diváky na stadiónu Sükrüho Saracoglua už ve čtvrté minutě zmrazila vedoucí branka útočníka Salcburku Soriana.

Úřadující turecký vicemistr se však rychle vzpamatoval a během čtvrt hodiny otočil skóre zásluhou Meirelese a Sowa, kterým nahrával na góly Kuijt. Vedení Fenerbahce ještě ve 34. minutě pojistil další ofenzivní hráč Webó.

Salcburk v závěru ožil a několikrát nebezpečně zahrozil. V 86. minutě odvrátil možné drama právě Kadlec, když z brankové čáry vykopl míč směřující za záda brankáře Demirela.

Naděje Tbilisi v Bukurešti už v šesté minutě výrazně snížil úvodní brankou domácí obránce Latovlevici. Dinamo vyrovnalo tři minuty po pauze zásluhou dalšího defenzivního hráč Ustaritze, ale duel už ve svůj prospěch zvrátit nedokázalo.

Uhrinovi se tak nepovedla konfrontace s úřadujícím šampiónem z Rumunska, kde v minulosti vedl Temešvár a Kluž.

Basilej sice vedla v Tel Avivu proti Maccabi po půl hodině už 3:0, ale domácí do konce zápasu skóre dorovnali. Po úvodní domácí výhře 1:0 však jde dál švýcarský tým.

Odvetné zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Maccabi Tel Aviv - Basilej 3:3 (2:3)
Branky: 34. vlastní Schär, 37. Zahavi, 55. Radi - 5. Schär z pen., 21. Salah, 32. Díaz. První zápas: 0:1, postoupila Basilej.
Steaua Bukurešť - Dinamo Tbilisi 1:1 (1:0)
Branky: 6. Latovlevici - 48. Ustaritz. První zápas: 2:0, postoupila Steaua.
NK Maribor - APOEL Nikósie 0:0
ČK: 86. Goncalves (APOEL). První zápas: 1:1, postoupil Maribor.
Skënderbeu Korcë - Šachťor Karaganda (Kaz.) 3:2 (3:1)
Branky: 20. a 29. obě z pen. Škembi, 9. Tomič - 38. Chižničenko, 67. Bajžanov. ČK: 54. Pejič (Skënderbeu). První zápas: 0:3, postoupila Karaganda.
Fenerbahce Istanbul - Salcburk 3:1 (3:1)
Branky: 8. Meireles, 17. Sow, 34. Webó - 4. Soriano. První zápas: 1:1, postoupilo Fenerbahce.
Partizan Bělehrad - Ludogorec Razgrad (Bulh.) 0:1 (0:0)
Branka: 88. Zlatinski z pen. ČK: 87. Gulan (Partizan). První zápas: 1:2, postoupil Ludogorec.
Grasshopper Curych - Olympique Lyon 0:1 (0:0)
Branka: 82. Grenier. První zápas: 0:1, postoupil Lyon.

Reklama