Hlavní obsah

Kanonádou utnuli kritiku! Je nezastavitelný, opěvují média brazilskou hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skvostná odpověď na sérii nezdarů! Fotbalisté Realu Madrid utnuli kritiku a nechali zapomenout na nezdary předcházející úternímu představení v Lize mistrů na půdě Šachtaru Doněck, který deklasovali pěti brankami! Hvězdou zápasu byl útočník španělského týmu Vinícius Junior, který dvě branky vstřelil a na jednu přihrál.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Střelecky disponovaný Vinícius Junior (vpravo) z Realu Madrid v souboji s Dodem ze Šachtaru Doněck.

Článek

„Perfektní zápas. Vážně perfektní. Po předešlých výsledcích bylo pro můj tým životně důležité reagovat. A zvládli jsme to skvěle. Sehráli jsme utkání mimořádně dobře. Skvěle jsme bránili, z hlediska sportovního i kondičního jsme byli svěží a dynamičtí až do úplného konce," rozplýval se Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid. „Byl to pro nás zásadní duel. A podali jsme špičkový výkon. Udrželi jsme nulu a excelovali v útoku," přitakával spokojeně Karim Benzema, kapitán a útočník Realu.

Bílý balet přitom před úterním třetím představením ve skupině D nebyl v záviděníhodné pozici. Měsíc čekal na vítězství. Ve španělské lize totiž nejprve remizoval s Villarrealem, pak přišla domácí šokující prohra s Šerifem Tiraspol a po reprezentační pauze prohra na půdě Espaňolu. A úvod duelu na půdě Šachtaru byl hodně nervózní. Jenže pak madridskému klubu pomohl vlastní gól Kryvcova a následně už španělský tým dominoval.

Real hrál mimořádně atleticky, sebevědomě a v zakončení byli jeho hráči nemilosrdní. Přitom v minulé sezoně při konfrontacích v Lize mistrů Bílý balet oba zápasy se Šachtarem prohrál!

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Trenér Šachtaru Doněck Roberto de Zerbi

„Do přestávky jsme hráli s odvahou a kontrolovali míč. Jenže jsme dělali mnoho chyb ve středu pole. Nabízeli jsme tak soupeři šanci k brejkům. A když Real hraje jako skutečný Real Madrid, je těžkým soustem pro kohokoliv, natož pro náš mladý tým, který je ve fázi budování," lamentoval Roberto de Zerbi, trenér Šachtaru.

Po pauze byl totiž Real nezastavitelný, především pak jednadvacetiletý brazilský útočník Vinícius Junior, který si připsal letošní první zásahy v Lize mistrů. Zejména druhá trefa po parádním driblingu byla skvostná. „V nynější sezoně už jsem nastřílel více branek než za celý loňský ročník. Těžím z toho, jakou důvěru a sebevědomí mi dodal Carlo Ancelotti," opěvoval trenéra mladý útočník.

„Stává se nezastavitelným. Vyvedl Real Madrid z minideprese," opěvuje kupříkladu deník AS mladého střelce v narážce na sérii tří předešlých nezdarů Bílého baletu.

„Hrál opravdu velmi dobře. Je mladý, mimořádně učenlivý a překypuje sebevědomím," chválil mladého střelce Ancelotti. „Zaslouží si, jak mu to jde. Je báječný, tvrdě trénuje a já doufám kvůli celému týmu, že mu současná forma vydrží celou sezonu," usmál se kapitán a útočník Realu Karim Benzema v narážce na fakt, že brazilská hvězdička nasázela od startu sezony pět branek v La Lize a dvě v Lize mistrů.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Karim Benzema oslavuje svůj gól proti Šachtaru

Samotný Benzema si připsal třiasedmdesátou trefu v Lize mistrů a je považován za žhavého kandidáta na Zlatý míč.

Reklama

Související témata: