Hlavní obsah

Komplikace pro Liverpool! Do odvety semifinále Ligy mistrů jde bez dvojice hvězdných útočníků

Liverpool/Praha

Fotbalisté Liverpoolu čelí před úterní odvetou semifinálového utkání Ligy mistrů proti Barceloně nepříjemnému problému. Do boje totiž nebude schopna zasáhnout hned dvojice důležitých ofenzivních hráčů - Roberto Firmino a Mohamed Salah. Druhý jmenovaný se zranil v posledním ligovém utkání proti Newcastlu, v němž se srazil se slovenským gólmanem Martinem Dúbravkou.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Mohamed Salah do odvety semifinále Ligy mistrů nezasáhne.

Článek

Se Salahem to už na první pohled nevypadalo vůbec dobře. Za stavu 2:2 kvůli nešťastnému střetu s Dúbravkou utrpěl ránu do hlavu a nějakou chvíli zůstal jen nehybně ležet na trávníku. Následně musel být dokonce ze hřiště odnesen na nosítkách.

To Firmino se v utkání s Newcastlem neukázal vůbec. Trápí ho svalové zranění, a právě to ho nepustí ani do utkání Ligy mistrů.

Newcastle nakonec porazili i bez elitních forvardů, ale co Barcelona?

Liverpoolu se nakonec i bez Salaha a Firmina podařilo uhrát proti Newcastlu všechny tři body, když zvítězil 3:2. Klub z Anfield Road se tak posunul do čela tabulky, a to minimálně do pondělního večera, kdy je na programu duel mezi Manchesterem City a Leicesterem. Právě klub vedený Pepem Guardiolou by se v případě výhry opět posunul o jediný bod do čela tabulky.

Zranění obou elitních útočníků ale nyní znamená komplikaci nejen v boji o titul v Premier League, ale také v boji o finále Ligy mistrů. Už po zápase proti Newcastlu se spekulovalo o možnosti, že Salah do semifinálové odvety nebude schopen zasáhnout, což se nyní potvrdilo.

Foto: Carl Recine, Reuters

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp.

A tím, že nebude k dispozici ani Firmino, je celá situace samozřejmě ještě komplikovanější. Pokud chce totiž Liverpool postoupit do finále, bude muset smazat tříbrankové manko z úvodního duelu.

A závažnost situace si uvědomuje i manažer Liverpoolu Jürgen Klopp. "Dva z jedněch z nejlepších světových útočníků zítra nebudou k dispozici a my musíme dát čtyři góly," citoval Němce v pondělí server BBC Sport.

"To nám život zrovna nezjednodušuje, ale budeme se snažit 90 minut, abychom oslavili celé tažení Ligou mistrů a dali mu to správné zakončení," uvedl Klopp.

Jak si Liverpool bez svých útočných hvězd v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně povede, to zjistíme už v úterý.

Reklama