Hlavní obsah

Kopic: Být odvážnější na Bayernu? Jako kdybyste mě dali do klece s Vémolou a řekli mi, ať jsem odvážný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdou porážku proti Bayernu Mnichov vzal s nadhledem. Záložník fotbalové Plzně Jan Kopic se debaklem 0:5 ve třetím pokračování Ligy mistrů od Sadia Maného a spol. nestresoval.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jan Kopic (uprostřed) se pokouší projít mezi dvojicí Dayot Upamecano a Matthijs de Ligt z Bayernu Mnichov.

Článek

Mnichov (od našeho zpravodaje) - „Byla to jiná váhová kategorie," uznal Kopic a odkazoval na to, že i další celky odjíždějí z Allianz Areny s náložemi. Když dostal otázku, zda nešlo být proti německému šampionovi odvážnější, našel vtipný příměr.

Bylo hotovo po dvanácti minutách, kdy jste prohrávali už 0:2?

Když je to ve 12. minutě 0:2, dá se to těžko otáčet, V tu chvíli už rozhodnuto určitě bylo. Ale chtěli jsme pořád pozorně bránit, abychom nedostali ještě větší nálož. Nakonec jsme prohráli 0:5. Ale ve finále, tak co? Dostali tady s nimi i lepší týmy, tohle nás nemůže položit. Za týden máme s Bayernem odvetu, třeba doma něco uhrajeme.

Jste si jistý, že vás to nepoloží?

Můžu říct, že jsme se tomu v kabině po zápase i trošku zasmáli. Nebo jinak, nikdo nebrečel. Bohužel nás čapli, ale byla to jiná váhová kategorie, extratřída, výborní hráči. Bohužel jsme dostali gól hned z první střely zpoza vápna, vzápětí druhý a bylo prakticky hotovo. Pokoušeli jsme se o nějaké výpady, třeba se to aspoň nějak dařilo, ale bohužel, když se oni rozeběhli dopředu, nemuseli být ani v přečíslení a dokázali to využít.

Říkáte, že jste se v kabině i zasmáli. Je to způsob, jak se z takového přídělu oklepat?

Určitě. Je to lepší, než si drbat hlavu, že mi utekl Mané. Prostě jsou lepší, tak to je. Věděli jsme to a už po losu jsem říkal, že každý bod bude úspěch. Ze tří zápasů nemáme žádný, ale ještě máme před sebou tři utkání. A platí pořád, že každý bod bude úspěch.

Těšíte se ještě pořád na zápasy Ligy mistrů?

Samozřejmě. Na tohle budu vzpomínat do konce života, i když to bude s hořkou pachutí. Ale kdo si tu z české ligy zahrál? My si to vybojovali, dostali jsme se zaslouženě přes tři těžká předkola, teď jsme tu. Proč plakat, že jsme prohráli 0:5 na Bayernu, který rozdává sedmičky i v bundeslize a naposledy dal čtyřku Leverkusenu? Bylo by hodně hloupé, kdyby nás to položilo.

Často se řeší, zda by měla hrát Plzeň odvážněji. Co si o tom myslíte?

To jsou... Nevím. To je, jako kdybyste mě zavřeli do klece s Vémolou (zápasník MMA) a řekli mi, ať jsem odvážný. Můžu být, budu se bít do prsou, ale on se na mě pak rozeběhne a je konec. Nevím, jak být víc odvážný. Nedokážu si to představit.

Můžete být porovnáváni se Slavií, která před třemi roky vzdorovala v Lize mistrů podobným soupeřům, které máte teď vy. Nebo vás tohle srovnání dráždí?

My před čtyřmi roky uhráli ve skupině sedm bodů a postoupili jsme dál, oni tehdy dva. Slavia byla vynikající, koukal jsem na ty zápasy a hrála je vyrovnaně, gratuluju jim k tomu. My tady prostě ne.

Znáte všechny Čechy, kteří působili v Bayernu? Příspěvek z PřímákuVideo: Sport.cz

Co by mohlo platit na Bayern v odvetě, kterou s ním hrajete už příští týden?

Nedostat gól. Ale bude to stejné jako tady, pro ně se asi nic moc měnit nebude. Jejich síla je ohromná, musíme být pozorní vzadu, musíme si dávat pozor na jejich narážečky v rychlosti. Musíme se kouknout na video, uvidíme, jak to bude za týden. Ale teď máme Mladou Boleslav, liga je pro nás hodně důležitá, teď se soustředíme na tohle utkání.

Reklama