Hlavní obsah

Bayern byl prostě nad naše síly, řekl po debaklu plzeňský kouč Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postával často u postranní čáry, sledoval smutně dění na trávníku vyprodané Allianz Areny. A nejspíš tlačil čas dopředu, aby jeho tým nedostal od Bayernu v úterním duelu Ligy mistrů ještě větší nášup.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Plzeňský Tomáš Chorý (uprostřed) v souboji Dayotem Upamecanem z Bayernu.

Článek
Fotogalerie

Mnichov (od našeho zpravodaje) - „Na soupeře jsme neměli," uznal po zápase kouč Plzně Michal Bílek. Viktoria tak dopadla v Mnichově navlas stejně jako před devíti lety (0:5).

V 21. minutě jste prohrávali 0:3. Čím si vysvětlujete špatný začátek?

Úvod z naší strany úplně špatný nebyl, drželi jsme slušně míč. Jenže hned z prvního útoku Bayern skóroval, což pro nás byla velká rána. Soupeř byl na koni, přidal další gól. Věděli jsme, že takový průběh může nastat, vždyť Bayern doma porazil Barcelonu. Věděli jsme také, že jeho hra spočívá s obrovské rychlosti, technické dovednosti, v nábězích za obranu. Bayern byl prostě nad naše síly.

Co vám v 21. minutě běželo hlavou?

Je pochopitelně nepříjemné, když prohráváte zkraje zápasu o tři góly. Copak pro mě, ale pro hráče to bylo hrozné. Věděli, že tři góly za dvacet minut jsou opravdu hodně. Snažili se, chvílemi to nevypadalo úplně špatně. Ale celkově byl vidět velký rozdíl ve všem.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Jamal Musiala z Bayernu (uprostřed) operuje před plzeňským gólmanem Mariánem Tvrdoněm.

Neinkasovali jste ale až příliš lehce?

Nechci se vyjadřovat k jednotlivým hráčům. Na hřišti je celý tým. Narazili jsme na soupeře, který nás přehrál ve všech směrech. Ale i tohle je pro nás obrovská zkušenost. Věřím, že až si ukážeme chyby, že nás i toto utkání posílí.

Za zraněnou jedničku Jindřicha Staňka zaskočil Marián Tvrdoň, který si odbyl premiéru v Lize mistrů. Jak jeho vystoupení hodnotíte?

Je těžké chválit, když dostanete pět gólů. Marián chytal loni na jaře ještě druhou ligu za Ústí nad Labem...

Jindra je obrovská kvalita, je možná nejlepším gólmanem v Česku. Zranil se před těžkým utkáním, pro Mariána je to těžká situace.

Během druhého poločasu odstoupil Lukáš Hejda. Jak vypadá jeho zdravotní stav?

Má problém se svalem. Uvidíme až po vyšetření, co přesně mu je.

Postupem do skupiny Ligy mistrů jste dokázali velký úspěch. Jak se vám ale koušou vysoké prohry?

Dostali jsme do skupiny Barcelonu, Bayern a Inter. Každému z nás bylo jasné, že bude nesmírně těžké vybojovat nějaký bod. Mezera mezi námi a ostatnímu týmy ve skupině je obrovská.

Oznámkujte výkon Plzně proti Bayernu (jako ve škole 1-nejlepší, 5-nejhorší):
1
6,8 %
2
1,2 %
3
6 %
4
8,6 %
5
77,4 %
Celkem hlasovalo 3250 čtenářů.

Reklama