Hlavní obsah

GLOSA: Plzeň se s přídělem smířila až moc snadno, zápas připomínal trénink Bayernu

Plzeň schytala ve fotbalové Lize mistrů od Bayernu Mnichov v jeho honosné aréně drsnou lekci, která se do jisté míry očekávala. Německý válec v úterý vyprášil českého mistra 5:0, rozdíl byl obrovský. Soubor trenéra Michala Bílka potřetí tvrdě poznal, že společnost, ve které se v nejprestižnější soutěži Evropy ocitl, je o několik úrovní jinde.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters/Michaela Rehle

"Plzeň nebyla tak pasivní jako naposledy v Lize mistrů proti Interu Milán, k několika střelám se propracovala. Jenže byla bez šance," píše ve své glose z Mnichova Jan Malý.

Článek
Fotogalerie

Mnichov (od našeho zpravodaje) - Na druhou stranu je mimo mísu tvrdit, že Plzeň nemá v Lize mistrů, co dělat. Účast mezi evropskou honorací si zasloužila, vyřadila tři šampiony jiných zemí, cestu neměla snadnou.

Plzeňští věděli, že aby mohli Bayernu vzdorovat, musejí podat svůj maximální výkon. Spíš by museli předvést ještě něco navíc. To se v Alllianz Areně nestalo. Leroy Sané, Sadio Mané a spol. Bílkovu partu cupovali. Místy to vypadalo jako trénink Bayernu a jako by se Viktoria snadno smířila s tím, že dostane příděl.

Rozdíl byl markantní ve všech aspektech. V rychlosti, pohybu, práci s míčem, řešení útočných akcí, předvídavosti, přímočarosti, zkušenosti, lehkosti. Domácí byli všude dřív. Když dostali jen o trochu víc prostoru, počínali si nekompromisně jako například při druhé brance, kterou nastartovali po střele Plzně.

Jen pro dokreslení, jak jsou si oba týmy vzdáleny: Hned sedm hráčů mnichovského giganta má samo podle specializovaného serveru Transfermarkt.de více než dvojnásobnou hodnotu než celý plzeňský kádr dohromady.

Plzeň nebyla tak pasivní jako naposledy v Lize mistrů proti Interu Milán, k několika střelám se propracovala. Jenže byla bez šance, a i když vystoupení v pětasedmdesátitisícovém úlu neodflákla, prohra 0:5 je zkrátka moc a nedělá jí dobrý obrázek.

Západočeši nepřináší něco, čím by mezi elitou zaujali. I proto se krčí na posledním místě tabulky bez bodu, s hrozivým skóre 1:12 a nepříliš optimistickou vyhlídkou, že s někým alespoň remizují.

Jan Malý

Žurnalistickou dráhu započal v Poděbradských novinách, od srpna 2008 působil v Hospodářských novinách, kde strávil celkem pět let. Následně pracoval skoro osm let v deníku Sport. Od ledna 2022 je členem redakce Sport.cz a deníku Právo.

Reklama