Hlavní obsah

Byli jsme aktivní, ale týmu se vždycky dá něco vyčítat, řekl Bílek. A co antirekord Ligy mistrů?

Aktualizováno

Pět zápasů s obry, pět porážek a skóre 3:20. „Vypadá to hrozivě, ovšem do Ligy mistrů jsme šli i za cenu toho, že budeme dostávat takové příděly,“ pravil plzeňský trenér Michal Bílek po debaklu 0:4 v aréně Interu Milán.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalisté Interu Milán se radují z branky proti Plzni

Článek

Milán (od našeho zpravodaje) - Čeští šampioni v našlapané skupině tutově skončí poslední, teď už mají před sebou jen úterní domácí rozlučku s Barcelonou.

Rozhodl v Miláně už první poločas?

Už před zápasem jsme mluvili o tom, že nám v předchozích utkáních úvod nevyšel a brzy jsme inkasovali. V Miláně jsme drželi stav 0:0 do 35. minuty, jenže pak jsme bohužel dvakrát nezachytili náběh soupeře. Inter se dostal do šestnáctky a do přestávky dal dvě branky. Je to škoda, protože do té doby jsme hráli slušně.

A pak?

Ve druhé půli Inter ukázal kvalitu, po zisku míče bleskově chodil nahoru. K tomu nás ještě několikrát podržel gólman Staněk. Suma sumárum, je to pro nás další porážka proti obrovské kvalitě.

Dá se týmu po zápase s tak kvalitním soupeřem vůbec něco vyčítat?

To se dá vždycky. Rozebereme si zápas a ukážeme si chyby. Předně: kvalita v rychlosti ovládání míče je u všech našich soupeřů v Lize mistrů na obrovské úrovni. Inter na začátku několikrát přišel o balon, ale celkově jeho hráči neudělají tolik ztrát. Prvním gólem se soupeř uklidnil a pak v pohodě kombinoval. Není jednoduché zachytávat náběhy Interu.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalisté Interu Milán se radují z branky

Je to pro vás hořké konstatování?

Věděli jsme, proti jakým soupeřům máme čest hrát. Stejně tak jsme věděli, že bude hodně těžké získat nějaké body. Pro všechny z nás je to velká zkušenost, ale jedeme dál, čekají nás další zápasy. Nejdřív liga ve Zlíně, pak Champions League s Barcelonou. Navíc máme dalšího zraněného stopera Tijaniho, což jsou nepříjemné věci.

Čím to, že se vám nepovedlo pokrýt útočníka Edina Džeka, jenž vstřelil dva ze čtyř gólů Interu?

Džeko potvrdil svoji extratřídu. Odskočí si, neztrácí míče, otáčí hru a kromě střílení gólů je dost platný i v mezihře. K tomu má obrovský klid a zkušenosti, takže je těžké ho bránit.

Mimochodem, proč jste od začátku nasadil útočníka Fortuna Basseyho?

Choras (útočník Tomáš Chorý) odehrál spoustu zápasů a chtěli jsme ho nechat trochu odpočinout, proto šel až na druhou půli. Fortune je brejkový hráč, čehož jsme chtěli využít a po zisku míče rychle chodit nahoru. Škoda jedné situace hned ze začátku, kdy šel s balonem do brejku a nevyřešil to dobře, přestože měl blízko sebe v náběhu Jirku. Tohle byla přesně ta situace, do kterých jsme se chtěli dostat.

Nakonec jste nestihli ani jednu přímou střelu na branku.

To ovšem není jen vina Basseyho. Měli jsme i nějaké zblokované střely a něco šlo vedle. Aktivita a snaha hráčů v zápase byla. Jasně, scházeli nám zranění klíčoví hráči, ale to k fotbalu patří. Máme v kádru další kluky, kteří čekají na šanci nebo ji už dostali. Musíme se s tím vypořádat a zvládnout konec podzimu, který je pro nás nesmírně důležitý.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Adam Vlkanova v hlavičkovém souboji

Ještě k Lize mistrů: po pěti porážkách atakujete smutný rekord Dinama Záhřeb z podzimu 2011 - nula bodů a skóre 3:22. Co vy na to?

Naše skóre vypadá hrozivě, ale není žádná hanba, že hrajeme Ligu mistrů. Jsme velmi spokojení s tím, že jsme se díky úsilí a zodpovědnosti dostali do skupiny z nesmírně těžkých předkol, kde byli i herně lepší soupeři. Jsme rádi, že si můžeme zahrát Champions League i za cenu toho, že dostáváme příděly.

Reklama