Hlavní obsah

K remíze s Bayernem jsme neměli daleko, shodli se Bejbl s Kinclem

VÍDEŇ

S pocitem, že nerozhodný výsledek by souboji s favorizovaným Bayernem Mnichov slušel více, opouštěli po středečním utkání fotbalové Ligy mistrů útroby Happelova stadionu čeští legionáři ve službách vídeňského Rapidu Marek Kincl a Radek Bejbl. Oba odehráli celý zápas, jehož tempo sice diktoval bavorský velkoklub, avšak i Rapid si v něm vytvořil několik vyložených šancí. O nejtěsnější výhře hostí nakonec rozhodl po hodině hry střídající Paolo Guerrero.

Článek

"Je to pro nás trochu hořká porážka, protože na bod jsme asi měli. Taková jsou ale utkání proti velkým mužstvům a Bayern je prostě Bayern. Nakonec vyhrál on," kabonil se Bejbl, jehož dnes rakouský deník Kurier zařadil spolu s gólmanem Payerem, středopolařem Hlinkou a útočníkem Akagündüzem mezi nejlepší hráče domácích.

Kincl si vysloužil čtyřku, značící slabý výkon. Podle listu měl s vysokým tempem zápasu potíže. Přesto se současný nejlepší střelec rakouské ligy dostal krátce před koncem prvního poločasu do výhodné pozice, Lawareeho centr z levé strany však zblízka poslal nad Kahnovu branku.

"Trefil jsem to dobře, placírkou, a už jsem myslel, že to tam padá. Míč ale nakonec bránu přeletěl. Je to určitě škoda, protože jsme mohli jít k přestávce do kabin za stavu 1:0 a druhá půle by se nám asi hrála trošku líp," posteskl si Kincl. Podle něho chybělo Rapidu k remíze i trochu štěstí. "Kdyby stálo při nás, mohli jsme ten bodík mít. Rozhodně jsme nijak nepropadli," dumal český útočník.

Největší příležitost spálil Valachovič

Po změně stran mohl skóre otevřít německý záložník ve službách Rapidu Hofmann, ale jeho volný přímý kop vytlačil Kahn konečky prstů na břevno a od konstrukce branky bavorského velkoklubu se odrazila i následná Doberova hlavička. Největší možnost k vyrovnání spálil nakonec Valachovič, jenž z penalty nařízené po zákroku brazilského stopera Lucia na Akagündüze poslal devět minut před koncem normální hrací doby míč vedle branky hostí.

"Světlý zjev uplynulých týdnů se nakonec stal tragickou postavou rušného fotbalového večera bez Happy Endu," napsal Kurier na Valachovičovu adresu. Kincl však svého slovenského spoluhráče hájil. "Rozhodně nemůžeme Jožku vinit z toho, že nám prohrál zápas. Jeho zásluhou jsme postoupili (přes Lokomotiv Moskva) do Ligy mistrů a i penalta je jen šance, dokud není míč v síti. A neproměnili ji už větší hráči," připomněl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.