Hlavní obsah

Kritizovaný Panděv se stal hrdinou Interu a rozbrečel i vlastního brankáře

MNICHOV

Fotbal nemá logiku. Tímto výrokem proslul bývalý trenér fotbalistů Bohemians Tomáš Pospíchal a po úterním utkání Ligy mistrů s ním souhlasí i útočník Interu Milán Goran Panděv. Makedonský hráč byl v posledních týdnech tvrdě kritizován a často se nevešel ani do nominace na zápas, nakonec se však stal oslavovaným hrdinou, když gólem dvě minuty před koncem zajistil Interu postup přes Bayern Mnichov do čtvrtfinále. Rozbrečel tím brankáře Interu Júlia Césara.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Goran Panděv se raduje z gólu v síti Bayernu.

Článek

Přitom ve 22 ligových zápasech dal Panděv pouze dvě branky, k úvodnímu utkání proti Bayernu nebyl ani nominován a poslední ligový zápas s Bari mu nevyšel. Přesto mu trenér Leonardo dal ve veledůležité odvetě na půdě Bayernu šanci a Panděv ji nepromarnil.

"Fotbal bývá často nepochopitelný," řekl Panděv po zápase televizi Sky. "Musím poděkovat spoluhráčům a trenérovi za podporu. Těch posledních pár týdnů mě hodně posílilo. Kritiku jsem si vzal k srdci a tvrdě na sobě pracoval," dodal.

Gól věnuje rodině

Byl to právě Panděv, kdo už ve čtvrté minutě prostrčil míč na Eto'a a Kamerunec otevřel skóre. Bayern sice otočil, ale Sneijder po změně stran vyrovnal a dvě minuty před koncem přišla rozhodující chvíle. Eto'o se ve vápně uvolnil, našel nabíhajícího Panděva a ten ranou z první rozhodl o výhře 3:2 a postupu. "Eto'o mi dal skvělý balón, jen to stačilo napálit. Nemohl jsem nedat. Je to určitě nejdůležitější gól mé kariéry. Věnuji ho rodině, přátelům, spoluhráčům a fanouškům, kteří mi věřili," řekl Panděv.

Prozradil, že si z něho spoluhráči při bouřlivých oslavách gólu dělali legraci. "Už před zápasem mi prorokovali, že dám gól, díky kterému postoupíme. No a ono se to splnilo. Pak si mě dobírali, že nechápou, že jsem v sezóně tolik šancí zahodil a teď se najednou trefím," uvedl Panděv, který se v Lize mistrů trefil poprvé od 11. prosince 2007, kdy skóroval ještě za Lazio Řím do sítě Realu Madrid. "Už si ten gól ani nevybavím, jak je to dávno," přiznal.

Brankář Interu Júlio César (vpravo) se neubránil dojetí. foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Brankář Júlio César se po jeho trefě neubránil slzám štěstí. Ulevilo se mu totiž, že jeho chyba, která dovolila mnichovskému útočníkovi Mariu Gómezovi vyrovnat na 1:1, se nestala Interu osudnou. "Ta chyba mě děsila. Něco takového se mi nestává, proto mě mrzelo, že to přišlo v tak důležitém utkání. A když dal Panděv gól, tak mě to naprosto přemohlo a začal jsem brečet," uvedl Júlio César.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid