Hlavní obsah

Letíme! Plzeň může odcestovat do Alkmaaru, kde se začne prát o zlatý poklad

dos, neuSport.cz
Aktualizováno

Oddechli si. Fotbalisté Plzně mohou odcestovat do Nizozemska, kde je ve středu čeká 2. předkolo Ligy mistrů s Alkmaarem. Testy na koronavirus byly negativní. Mužstvo je až do odletu drženo v přísné izolaci. Viktoria nechce dopadnout jako třeba bratislavský Slovan, který minulý týden vypravil na Faerské ostrovy dokonce dva různé týmy, ale nakonec si do míče stejně nekopl...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Viktorie Plzeň David Limberský na letišti Václava Havla před odletem do Tel Avivu.

Článek

Druhé předkolo Ligy mistrů se hraje jen na jeden zápas, Plzeň v něm nastoupí na hřišti silného nizozemského soupeře (ve středu od 16:30, přímý přenos vysílá ČT sport).

V týmu Viktorie se objevil pozitivní nález na koronavirus krátce před začátkem sezony. Nakazil se jeden z hráčů. Kontrolní testy ostatních byly ve čtvrtek negativní, takže Plzeň stihla v pátek zahájit ligu zápasem s Opavou (3:1).

"Hráči a realizační tým byli včera testovaní na koronavirus, v pondělí jsme od UEFA dostali informaci, že všechny testy byly negativní. V úterý tým normálně odletí do Alkmaaru," uvedl mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Západočeši jsou od pátečního ligového utkání s Opavou v izolaci v jednom z plzeňských hotelů. "Každý hráč má vlastní pokoj, mužstvo je situováno v uzavřené části hotelu, nikdo nepřijde do styku s ostatními hosty. Tým se pohybuje pouze z hotelu na hřiště a zpátky," doplnil Hanzlík.

Podobný režim budou mít viktoriáni také v Nizozemsku. Ve speciálu budou pouze hráči a realizační tým, po příletu odjedou na hotel, kde budou mít stejné podmínky, jako nyní v Plzni. "Také v Alkmaaru budeme izolovaní na hotelu, musíme vyhovět všem hygienickým podmínkám," pověděl plzeňský mluvčí.

Reklama

Související témata: