Hlavní obsah

Krutý los Ligy mistrů pro přemožitele Sparty, Kodaň čeká Manchester City. Štěstí pro PSG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šťastný los potkal fotbalisty Paris Saint-Germain, pro osmifinále Ligy mistrů dostali z vítězů základních skupin španělský Real Sociedad. Obhájce titulu Manchester City se pak utká s Kodaní, která ve 3. předkole nejprestižnější klubové soutěže vyřadila na penalty pražskou Spartu.

Foto: Pierre Albouy, Reuters

Losování osmifinále ligy mistrů měl na starosti legendární anglický stoper John Terry.

Článek

Francouzský mistr skončil v základní skupině za Borussií Dortmund a vyhlížel tedy soupeře, který se umístil na příčce první. PSG si ale může na první pohled oddychnout, místo Realu Madrid, Bayernu nebo Manchesteru City mu John Terry vytáhl Real Sociedad. Ale pozor, španělský celek ve skupině předčil Inter Milán, Benfiku a Salcburk.

Rozlosování osmifinále Ligy mistrů 2023/2024

PortoArsenal
NeapolBarcelona
Paris Saint-GermainReal Sociedad
Inter MilánAtlético Madrid
PSV EindhovenBorussia Dortmund
LazioBayern Mnichov
KodaňManchester City
LipskoReal Madrid

Dojde také na střet italského a španělského mistra, protože Neapol se v jednom ze šlágrů osmifinále postaví Barceloně. Radost zřejmě nemají ani v Laziu, Římané se v boji o elitní osmičku utkají s německým gigantem Bayernem Mnichov.

Pokud je řeč o těžkém soupeři, zřejmě nejhůře dopadla Kodaň, která do osmifinále prošla překvapivě ze skupiny s Bayernem, Galatasarayem a Manchesterem United. Dánové, kteří v letním 3. předkole Ligy mistrů vyřadili na penalty pražskou Spartu, přivítají obhájce titulu, tedy Manchester City.

Svěřenci Pepa Guardioly navíc prošli skupinovou fází bez ztráty jediného bodu, stejně jako historicky nejúspěšnější klub soutěže Real Madrid. Španělé pak zabojují proti Lipsku, pro něž jde opět po roce o velmi složitý los. V osmifinále minulého ročníku totiž schytalo dohromady osm branek právě od City.

Úvodní osmifinálové zápasy se odehrají 13., 14., 20. a 21. února, odvety jsou na programu 5., 6., 12. a 13. března. Finále Ligy mistrů se uskuteční 1. června ve slavném londýnském stánku Wembley.

Foto: Sofascore.com

Los osmifinále Ligy mistrů

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.