Hlavní obsah

Magic Jindra! Limberský se po postupu do play off Ligy mistrů poklonil plzeňskému fantomovi Staňkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli má trenér Pavel Vrba před plzeňskou Doosan Arénou vrbu, brankář Jindřich Staněk možná bude mít sochu. V odvetě 3. kola Ligy mistrů vytáhl v pro Viktorii nejkritičtější pasáži, kdy Tiraspol za stavu 1:1 mocně tlačil, dva zázračné zákroky. Vzápětí Západočechy zklidnil vítězným gólem Mosquera a český mistr dokráčel po dvou výhrách 2:1 do play off Champions League.

Oslavy podle Michala Bílka? Radost mám velikánskou, ale abych tady skákal a dělal divadlo, to neVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Magic Jindra. Klobouk dolů, co předvedl za zákroky. Dokáže tým podržet v nejtěžším momentu, má před sebou velkou budoucnost," rozplývala se v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Sport plzeňská ikona David Limberský.

Staněk v průběhu druhého poločasu lapil nejdřív bombu pod břevno, vzápětí reflexivně hlavičku ze tří kroků. „Hlavička šla od země. Na centr jsem se dostat nemohl, zůstal jsem na čáře. Nechtěl jsem chodit nikam napřed, abych mohl zareagovat. Jsem rád, že to vyšlo a že jsme potom dali gól na dva jedna. Tím jsme zápas zlomili," pochvaloval si Staněk.

Sestřih odvetného utkání 3. předkola Ligy mistrů Plzeň - TiraspolVideo: O2 TV Sport

Zatímco první poločas zvládli domácí až na neproměněnou penaltu (Chorý) výborně, po přestávce se dostali pod velký tlak. Šeriff zkraje druhé půle srovnal z penalty a hnal se za další brankou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stefanos Evangelou z Tiraspolu, Pavel Bucha z Viktorie Plzeň a Mudasiru Salifu z Tiraspolu během utkání 3. předkola Ligy mistrů.

„První poločas jsme měli pohlídaný. A druhý? Tiraspol v něm byl jednoznačně lepší, přežili jsme velké závary. Na to se ale nikdo zítra nebude ptát. Postoupili jsme do posledního předkola, uděláme maximum, abychom se dostali do Ligy mistrů," doplnil Staněk, který se po jednom zákroku sesunul k zemi, vyžádal si ošetření.

„Stalo se mi to při rozcvičce, kdy jsem šel na dlouhou ruku do střely. Pochroumal jsem si rameno. Po těch dvou zákrocích jsem si ho raději nechal zchladit. Doufám, že do dvou dnů bude rameno v pohodě," věří Staněk.

Vzhledem k nabitému programu není čas na oslavy, ty si Západočeši užijí pouze po zápase v kabině. „Oslavy si užijeme maximálně v hlavě. Do zítra můžeme mít euforii, potom ale bude regenerační trénink a začneme se soustředit na sobotní ligu s Hradcem Králové," dodal Staněk.

Reklama