Hlavní obsah

Mbappé po hattricku a demolici Barcelony šokoval: Ještě nejsme ve špičkové formě!

Praha

Dát hattrick Barceloně v Lize mistrů? Tohle se před Kylianem Mbappém povedlo pouze dvěma fotbalistům. Před 24 lety. Útočník Paris St. Germain v úterním úvodním osmifinále Ligy mistrů nasázel Barceloně tři góly, francouzský tým tak může po výhře 4:1 na Camp Nou chystat postupové oslavy.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Není pochyb o tom, že Kylian je jedním z nejlepších hráčů na světě. Navzdory nízkému věku. Na hřišti dokáže provádět mimořádné věci," rozplýval se kouč vítězů Mauricio Pochettino.

Mbappé svoje galapředstavení odstartoval v první půli vyrovnávacím gólem, po přestávce přidal další dvě trefy. Vstřelit tři branky Barceloně v duelu Champions League se doposud podařilo jen Faustinovi Asprillovi za Newcastle a Andreji Ševčenkovi za Dynamo Kyjev (oběma v roce 1997).

„Dres PSG pro mě hodně znamená, snažím se ze sebe vydat vždycky to nejlepší. Ne vždy se podaří, ale tohle nebyl úterní případ. Jsme všichni šťastní, zápas jsme odehráli ve velkém stylu. Večer byl pro nás nádherný, ale zatím jsme nepostoupili," prohlásil Mbappé, podle očekávání vyhlášený Mužem zápasu.

Trenér odvádí skvělou práci

Těší ho, že nový kouč Pochettino navázal na práci nedávno odvolaného trenéra Tuchela, jenž dovedl PSG v uplynulé sezoně do finále Ligy mistrů.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou středeční duely z Ligy mistrů Porto - Juventus Turín a FC Sevilla - Borussia Dortmund v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20.20 hodin bývalého reprezentačního brankáře Daniela Zítku, a také Miroslava Jirkala, známého fotbalového experta a trenéra. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

„Trenér odvádí od svého nástupu skvělou práci. Jdeme výkonnostně nahoru. Ještě ale nejsme ve špičkové formě, i když utkání v Barceloně bylo z naší strany hodně dobré. Budeme se pořád zlepšovat," dodal Mbappé, pro kterého to byl druhý hattrick v Lize mistrů. K nejlepší dvojici Messi - Ronaldo má ale stále daleko (viz tabulka pod článkem).

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi (vpravo) a Kylian Mbappé z PSG během úvodního osmifinále Ligy mistrů.

„Kylian je fantastický hráč, což v Barceloně jen potvrdil. Zůstáváme ale všichni pokorní, je před námi ještě devadesát minut. Budeme-li však pokračovat v tomto duchu a přístupu, můžeme dokázat velké věci," pronesl kapitán PSG Marquinhos.

Nejvíc hattricků v Lize mistrů
8 Messi (Barcelona)
Ronaldo (Real Madrid 7, Juventus 1)
3 Inzaghi (Juventus 2, AC Milán 1)
3 Gomez (Bayern)
3 Adriano (Šachtar)
3 Lewandowski (Dortmund 1, Bayern 2)
3 Neymar (Barcelona 1, PSG 2)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články