Hlavní obsah

Naštvaný Neuer: Je to frustrující, o postup jsme přišli v Mnichově!

Bayern jako druhý klub po Realu Madrid pokořil metu sta zápasů ve vyřazovací fázi fotbalové Ligy mistrů. Vzpomínat na jubilejní utkání ale v dobrém nebude. Znovu bez kanonýra Lewandowského vyhrál obhájce úterní odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů nad Paris St. Germain 1:0, to mu však kvůli domácí porážce 2:3 na postup nestačilo. Z posledních 10 čtvrtfinále Bayern neuspěl teprve podruhé.

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů PSG - BayernVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Postup jsme si neprohráli v odvetě, ale před týdnem v Mnichově, kde jsme zahodili spoustu šancí. To bylo frustrující. Musíme ale vyřazení přijmout," prohlásil brankář Bayernu Manuel Neuer v rozhovoru pro televizní stanici Sky Germany.

Bayern potřeboval k postupu vstřelit minimálně dva góly. Domácí mu ale povolili jediný, v závěru první půle se trefil Choupo-Moting. „Normálně má můj tým v závěrečné třetině hřiště hodně kvality, v Paříži to ale nebylo ono. Přáli jsme si uhrát jiný výsledek," smutnil kouč Hansi Flick.

Jeho mužstvo skórovalo alespoň jednou v posledních 65 soutěžních zápasech, čímž stanovilo klubový rekord. To je však jen malá útěcha pro ambiciózní celek.

„Vyhrát v Paříži a být vyřazen, to je hodně velké zklamání. Do odvety jsme dali všechno - krev, pot i slzy. Ale nestačilo to. Gratuluji soupeři k postupu, v útoku je neuvěřitelný," pronesl útočník Thomas Müller.

Reklama