Hlavní obsah

Návrat domů Mourinhovi zhořkl. Chelsea už má více porážek než za minulou sezónu

Porto

Náplast na bolístky z anglické ligy nepřišla. Chelsea vyšla bodově naprázdno v Portu při pokračování Champions Leagaue. Hořký byl návrat Josého Mourinha na půdu klubu, kde zažil tolik fotbalové radosti. Jeho tým odpověděl jen na první gól portugalského vicemistra. Ve druhé půli domácí strhli vedení opět na svoji stranu a vyhráli 2:1.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Kouč Chelsea José Mourinho při zápase LM v Portu.

Článek
Fotogalerie

„Byl to dobrý výkon se dvěma směšnými chybami," posteskl si Mourinho po boji. Porto bylo jeho první štací, kde zažíval velké úspěchy. I v LM. A nemalé. V roce 2004 ji vyhrál. A otevřel si cestu na lavičky evropských gigantů, kde sbíral triumfy.

Ale nová sezóna v Chelsea mu nabízí převážně rozčarování a zlobu. Porážek už má na kontě více než za celou minulou sezónu, v níž jeho tým padl jen třikrát v lize a jednou v domácí pohárové bitvě. V Lize mistrů doplatil na pravidlo o brankách vstřelených na hřišti soupeře, nikoli na porážky.

Teď je bilance mnohem horší. Proher už má na kontě pět. V domácí soutěži je čtrnáctý, v Lize mistrů třetí, na příčce, která neznamená postup do vyřazovací fáze. Ale sezóna je pořád na samém začátku.

Pro hráče měl slova obhajoby

„Zápas, jako, je tento, se analyzuje nejhůře, protože tým opravdu hrál dobře. To když mužstvo předvede katastrofální výkon, je snadné zjistit a říct, co se má udělat jinak," krčil Mourinho rameny. „Nemyslím, že moji hráči zaslouží, abych k nim byl kritický," pravil též portugalský kouč. Pro své svěřence měl i další slova obhajoby.

„Porto je obtížným soupeřem, prostředí tu není jednoduché. Liga mistrů přináší emoce," narážel na atmosféru, která pro něj měla speciální příchuť. „Hrát proti klubu, kde jste pracoval, dělá i běžné záležitosti poněkud složitější. Před zápasem i při něm. Je třeba hlídat emoce. Třeba nejásat při gólu tak moc," připomínal. Ale důvodů k radosti moc neměl. Na rozdíl od domácího kouče Julena Lopeteguiho.

„Skvělý zápas. Chelsea hrála o pravdu dobře. Ukázali jsme ale sílu, vítězství je spravedlivou odměnou," rozplýval se Lopetegui.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.