Hlavní obsah

Král byl u gólu Realu a schytal brutální faul. Bylo to na červenou, shodli se experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stál uprostřed hřiště s rukama v bok a zklamaně zíral na zelený trávník. Alex Král zažil hořkou premiéru v Lize mistrů. Jeho Union Berlín v chrámu Realu Madrid dlouho držel bezgólovou remízu, ale nakonec prohrál 0:1 po úderu z 94. minuty. Reprezentační záložník byl u dvou žhavých momentů večera.

Foto: Profimedia.cz

Aurélien Tchouaméni ostře fauloval českého reprezentanta Alexe Krále

Článek

Pět tisíc fanoušků Unionu očima tlačilo čas. Jejich miláčci byli kousek od senzační plichty proti jednomu z hlavních favoritů Champions League, jenže… Po nepokrytém rohu Realu přišlo několik odrazů ve vápně a Jude Bellingham z malého vápna pohodlně vystřelil Realu vítězství. Proč byl Král tak smutný? K Bellinghamovi se míč nešťastně odrazil od jeho zad. Krále navíc trefil jeho parťák Paul Jaeckel, takže dvojitá smůla.

Byla to krutá chvíle. Union, který ještě před pěti lety hrál druhou ligu, ve svém historicky prvním zápase v Lize mistrů sahal po bodu. První půle byla nezáživná, ovšem po pauze Real přidal a za každou cenu se chtěl vyhnout blamáži. Stihl 30 střel, 16 rohů a dvakrát se míč otřel o tyč.

„Když vám chybí minuta k tomu, abyste z Realu vezli bod, je to zklamání. Ve druhé půli jsme si skoro neoddechli a dlouho jsme měli štěstí. Real vyhrál zaslouženě, ale na svůj tým jsem hrdý,“ vyznal se Urs Fischer, trenér Unionu.

Jeho tým sice ani jednou netrefil branku, ovšem držel se statečně. I díky Královi, jenž kmital na velkém prostoru a pomáhal stoperské trojici. Se sebezapřením nakonec ustál i ostrý skluz Auréliena Tchouaméniho. Ve 37. minutě to schytala Králova pravá noha, podle televizních záběrů to vypadalo na nárt či prsty. Vicemistr světa Tchouaméni nepřiznal chybu, ani se neomluvil. Norský rozhodčí Espen Eskås vytáhl žlutou kartu.

„Jen žlutá? Byl to brutální zákrok, sudí měl dát červenou kartu. Intenzita byla obrovská,“ řekl ve studiu Nova Sport bývalý záložník David Jarolím, autor pravidelných komentářů Echo bundesligy na Sport.cz.

„Souhlas, rozhodčí měl zbytečně velký respekt. Taky nechápu reakci Tchouaméniho: nemusí ukazovat, že trefil míč, když všichni viděli, že ho netrefil. Tohle nemá zapotřebí, už něco dokázal. Stačilo zvednout ruku a omluvit se,“ dodal někdejší brankář Kamil Čontofalský.

„Nedivil bych se, kdyby Alex do druhé půle nenastoupil,“ poznamenal Jarolím. Král nejdřív kulhal, přesto znovu hrál až do konce. Ve druhém poločase na hraně šestnáctky uklouzl v souboji s Eduardem Camavingou a pak na dálku děkoval brankáři Frederiku Rönnowovi, jenž pohotově vytáhl tutovku Joselua. Dánský gólman Unionu byl hlavním hrdinou večera, ovšem na gólovou dorážku Bellinghama už nemohl dosáhnout.

„Mohli jsme se trefit dřív, ale tahle výhra se taky počítá,“ vykládal Carlo Ancelotti, kouč Realu. „Přesně tohle jsme my: nikdy nepřestáváme věřit a bojujeme až do konce.“

Reklama