Hlavní obsah

Nejslavnější fotbalový kanibal má nástupce! Kucka se zakousl do soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte? Uruguayský útočník Luis Suárez se proslavil nejen svými góly, ale také kanibalskou úchylkou. Během kariéry hned několik soupeřů pokousal... Kontroverzní fotbalista má od středečního večera následníka. Juraj Kucka, mazák ze Slovanu Bratislava, vyfasoval červenou kartu rovněž za kousnutí soupeře. Bývalý hráč pražské Sparty byl vyloučen v úvodním duelu 1. předkola Ligy mistrů s lucemburským týmem Hesperange, který na Tehleném poli skončil překvapivou remízou 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Juraj Kucka ze Slovenska během utkání Ligy národů v Plzni.

Článek

Závěr první půle se za nerozhodného stavu 1:1 proměnil v divočinu. Domácím se nelíbily verdikty rozhodčího Kopijevského, trenér Vladimír Weiss starší si za protesty vysloužil žlutou kartu.

Situace se vyhrotila v nastaveném čase - Ekofo fauloval Kucku a zkušený záložník ho měl na zemi pokousat. Postižený hráč ihned předvedl sudímu otisky Kuckova stisku na svém těle. Situaci přezkoumal VAR a arbitr poté udělil Kuckovi červenou kartu za nesportovní chování.

Během oslabení domácích se už skóre nezměnilo, Slovanu tak nevyšel vstup do pohárové Evropy.

„Z naší strany to byl nešťastný zápas. Ukázali jsme však dobrou tvář po zbytečném vyloučení Juraje Kucky. Klobouk dolů, že jsme to o deseti uběhali. Všechno je otevřené, věřím, že máme lepší mužstvo a postoupíme," ujišťuje kouč Weiss.

„Nechci kritizovat rozhodčího, ale od začátku nechával dohrávat souboje a z toho pramenila nervozita. Soupeř hrál agresivně a s tím se musíme vyrovnat i v odvetě. Víme, co nás za týden čeká, připravíme se a jsem přesvědčen, že postoupíme," přizvukuje mu jeho syn Vladimír Weiss mladší, kapitán a střelec gólu Slovanu.

Každopádně okamžitě ožily vzpomínky na Luise Suáreze. Po incidentech v nizozemské a anglické lize se Uruguayec prohřešil také na mistrovství světa 2014. „Kanibal zkompletoval svůj hattrick," psalo se, když již potřetí pokousal protihráče v soutěžním zápase. Před brankou soupeře se rozběhl ke stoperu Giorgiovi Chiellinimu a zahryzl se Italovi do ramene...

Kucka teď mocným skusem zavařil Slovanu, který za týden čeká odveta v Lucembursku. Pokud bude slovenský mistr úspěšný, mohl by ve 3. předkole narazit na pražskou Spartu.

Reklama