Hlavní obsah

Osmička jako v Edenu. Český reprezentant by mohl vyzvat Spartu s číslem osvědčeným ze Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během červnového srazu byl opět součástí fotbalové reprezentace. V přátelském duelu v Černé Hoře dokonce nastoupil v základní sestavě. Žádnou dlouhou dovolenou si ovšem Jaromír Zmrhal dopřát nemohl. Jeho Slovan Bratislava již ve středu zápasem s lucemburským šampionem FC Swift Hesperange vstoupí do 1. předkola Ligy mistrů. Pokud se bude jeho týmu dařit, mohl by exslávista ve 3. předkole narazit na pražskou Spartu.

Foto: skslovan.com

Jaromír Zmrhal se raduje v dresu Slovanu Bratislava.

Článek

Fotbalisté jsou pověrčiví a český reprezentant není výjimkou. Do nové sezony vstupuje s novinkou. Oblékne dres s číslem 8. Ve Slovanu začínal s 11-kou, kterou od jara 2022 změnil na 21-ku.

„Osmičku jsem nosil ještě během působení ve Slavii. S jednadvacítkou se mi až tak nedařilo, snad se to s číslem 8 vrátí k normálu," usmívá se Jaromír Zmrhal v rozhovoru pro klubový web Slovanu.

Jen na číslo se samozřejmě spoléhat nemůže. Podstatné je, že má za sebou zdařilou přípravu, a to i z pohledu ofenzivních statistik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal ze Slavie Praha střílí svůj druhý gól proti Dukle.

„Cítím se velmi dobře. Nevím, jestli mi pomohla právě letní pauza a krátký odpočinek od fotbalu. Strávil jsem čas s rodinou, trochu vypnul, jsem tak klidnější. Měl jsem dobrou přípravu, cítím se lépe i po fyzické stránce, vydržím víc běhat. Věřím, že to takhle bude pokračovat," pochvaluje si.

Belasí jsou v prvním soutěžním duelu po letní pauze proti lucemburskému šampionovi jasným favoritem. „Těšíme se na středu i na naše fanoušky. Uděláme vše pro to, abychom do nové sezony vstoupili úspěšně," ujišťuje Zmrhal.

Již během pondělí si svěřenci trenéra Vladimíra Weisse zatrénovali na novém trávníku na hlavní ploše Tehelného pole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy na Faerských ostrovech a v Černé Hoře.

„Bylo to fajn, hřiště je třeba si vyzkoušet, přece jen, je to nový povrch. I takové informace se nám hodí, abychom ve středu měli opravdu domácí podmínky," poukazuje český reprezentant.

První zápas sezony je vždy spojen s velkým očekáváním. „Všichni si uvědomujeme, o co hrajeme. Čeká nás velmi důležitý zápas. Potřebujeme se na něj dobře připravit, stejně tak i na soupeře, i když se nám o něm hůře sháněly informace. Lucemburská liga není u nás až tak známá, což však nic neznamená. Papír nerozhoduje. V takové soutěži se nemůžete dívat, z jaké země je váš soupeř. Nesmíme nic podcenit a zároveň musíme být trpěliví. Chceme to doma zvládnout, ale ať si nikdo nemyslí, že nás čeká něco lehkého," zdůrazňuje Zmrhal.

Varovný příklad před sebou jeho tým má. Lucemburský klub F91 Dudelange se v sezonách 2018/19 i 2019/20 probojoval dokonce do skupinové fáze Evropské ligy. Soupeř Slovanu z pomyslného trůnu sesadil právě Dudelange, takže Swift není radno podceňovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.