Hlavní obsah

Od výhry nad Tottenhamem se můžeme odrazit, doufá kouč AC Milán Pioli

Kouč fotbalistů AC Milán Stefano Pioli věří, že domácí výhra 1:0 nad Tottenhamem v úvodním osmifinále Ligy mistrů může znamenat obrat v sezoně úřadujících italských šampionů. "Rossoneri" mají za sebou sérii špatných výsledků, před odvetou v Londýně (8. března) jsou ale prvnímu postupu do čtvrtfinále LM po 11 letech blíž než soupeř.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Kouč fotbalistů AC Milán Stefano Pioli

Článek

AC Milán v průběhu ledna a na začátku února nevyhrál sedmkrát v řadě, pětkrát navíc prohrál. Obhájci titulu tak z pátého místa ztrácejí na vedoucí celek Serie A Neapol už 18 bodů. V pátek ale udolali 1:0 FC Turín a na výhru navázali i v úterý. "Byl to velký boj, přesně, jak jsme očekávali. Předvedli jsme velké odhodlání a skvělý týmový výkon," citovala Pioliho agentura AFP.

O výsledku rozhodl už v sedmé minutě Brahim Díaz a "Rossoneri" zdolali anglického soupeře v LM po 11 letech. Naposledy si poradili v sezoně 2011/12 s Arsenalem. "Rozhodně se nám zase zvýší sebevědomí. Ve stejných výkonech musíme pokračovat, od tohohle zápasu se můžeme odrazit," burcoval Pioli.

"Inkasovat takhle brzký gól je velká chyba. Zápas se tím rychle změnil, Milán mohl více vyčkávat a bránit, těžko jsme hledali cestu k jejich bráně," litoval kouč Tottenhamu Antonio Conte.

Rovněž "Kohouti" nezažívají ideální období. Po mistrovství světa se jim v novém roce nedaří ustálit výkonnost a výhry střídají s porážkami. V lize uspěli z posledních osmi kol jen třikrát a dobře nevstoupili ani do osmifinálového dvojzápasu LM.

"Nezapomínejme, že jsme nastoupili proti italským šampionům, navíc v bouřlivé atmosféře. Rozhodovat se bude až v odvetě," upozornil italský kouč, kterého publikum na San Siru vypískalo.

"Je to součást fanouškovství, musíte to přijmout s klidem. Nikdy jsem za AC nehrál ani ho netrénoval. Naopak jsem působil v konkurenčních klubech Juventusu a Interu, takže je logické, že tam je rivalita. Nepřekročilo to ale únosnou mez," dodal Conte.

Reklama