Hlavní obsah

Ohromující debut! Mladík za dvě miliardy přesto nebyl spokojený

Prožívá pohádkový start do nového angažmá. Před měsícem Dusan Vlahovič přestoupil z Fiorentiny do Juventusu a hned debut v dresu Staré dámy ozdobil gólem. V úterý poprvé v kariéře dvaadvacetiletý srbský kanonýr naskočil do Ligy mistrů. A za třiatřicet vteřin se v úvodním duelu osmifinále na půdě Villarrealu (1:1) zapsal mezi střelce!

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Dušan Vlahovič z Juventusu při utkání s Bergamem.

Článek

„Představte si, jakou před sebou má budoucnost, když dokáže skórovat hned v prvním zápase svého života v nejlepší klubové soutěži," poklonil se spoluhráči zkušený Álvaro Morata, ofenzivní parťák z Juventusu.

„Úžasný pocit, obrovsky emotivní," neskrýval nadšení po úterním utkání srbský střelec. Trefou už po 33 vteřinách se postaral o nejrychlejší branku debutujícího hráče v historii Ligy mistrů. „Ale nejsem stoprocentně spokojený, protože jsme nevyhráli. Chtěli jsme tři body a lepší pozici pro odvetu," potvrdil Vlahovič, který se stal prvním hráčem narozeným v tomto století, který za Juventus skóroval ve vyřazovací fázi Champions League.

Jeho cesta do Juventusu nebyla vůbec snadná. Zájem o služby vysokého útočníka, který je precizní v zakončení levou nohou, má výbornou střelu z větší vzdálenosti, skvělý výběr místa v pokutovém území, dokáže proměňovat přímé i pokutové kopy a je perfektní při hře hlavou, projevoval Arsenal a Tottenham. Fiorentina navíc nechtěla posilovat jednoho z rivalů v podobě Juventusu. „Já měl v hlavě však právě Starou dámu. Žádný jiný klub," přiznal Vlahovič, že o Premier League nepřemýšlel.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Weston McKennie (vlevo) z Juventusu a Dani Parejo z Villarrealu.

Ve Florencii měl Vlahovič kontrakt ještě na osmnáct měsíců. Klub se pokusil „ze zoufalství" o udržení navýšením kontraktu, který by ze srbského mladíka udělal nejlépe placeného hráče v historii Fiorentiny. Ale neuspěl. Nicméně litovat nemusel. Když v létě 2018 kupoval útočníka z Partizanu Bělehrad, zaplatil milion eur...

Zájem předních klubů z Anglie nijak nepřekvapil Owena Hargreavese, bývalého fantastického záložníka pyšnícího se dvěma triumfy právě v Lize mistrů, vítězstvím v Premier League i bundeslize. „Když se podíváte na jeho trefu do sítě Villarrealu, je to ukázka prvotřídní kvality. Náběh, dotek s balonem, prostě excelentní. A připočtěte si, že hrál první zápas v Lize mistrů," velebil Hargreaves mladého kanonýra pro BT Sport.

Juventus, který za Vlahoviče zaplatil 75 milionů eur, tedy přes dvě miliardy korun, však postupem času výrazně upustil od ofenzivního snažení a s maximální pečlivostí se věnoval defenzivě. Nebyl nebezpečný natolik, aby Villarrealu nedopřál klid na snahu o vyrovnání. A po pauze za pasivitu pykal.

„Po zbytečné chybě, protože jsme věděli, že Villarreal stejným způsobem umí skórovat a pravidelně se o to pokouší," posteskl si Massimiliano Allegri, trenér Juventusu, nad okamžikem ze 66. minuty, kdy Parejo zařídil konečnou remízu 1:1.

Výsledek hodně ošidný s ohledem na fakt, že podle nových pravidel se od letošní sezony góly vstřelené na cizí půdě nepočítají v případě nerozhodného výsledku za dva.

Reklama

Související témata: